Știrile zilei

Câți oameni au fost de fapt, aseară, în Drăgaică

Prima zi a festivalului Drăgaica a fost o surpriză pentru toată lumea, iar asta nu doar pentru că noua scenă și organizarea au fost cu totul deosebite, ci și pentru că pragul celui mai vechi târg din Muntenia a fost trecut de… peste 20.000 de oameni.

Ieri, în jurul orei 17:00, buzoienii începeau să se adune timid în spațiul expozițional de la Drăgaică, asta poate și pentru că soarele e încă în putere în acel moment al zilei. Mai târziu, pe la 18:00, în cel mai vechi târg din zona de sud-est a României puteai număra lejer o mie – două de oameni veniți să se bucure de muzică și de bunătățile de la târg.

Seara avea să fie însă cu totul specială, căci invitatul principal e un nume care umple sălile de concerte: Andra Măruță.

Așa se face că, pe la ora 20:30, ți-ar fi luat cam 10 minute să ajungi de la un capăt la celălalt al Drăgăicii, din cauza mulțimii adunate. Aglomerația cea mai mare a fost însă în zona scenei pe care au urcat: Andreea & Cristian Micu, Grup instrumental de suflători, Georgiana Enică, Alexandra Panaete, Cornel Bănică, Artful Project, iar la final, cel mai așteptat nume, Andra.

Pe scenă au urcat, pentru un scurt moment, ministrul Culturii, buzoianul Lucian Romașcanu, alături de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Foto: facebook.com/Drăgaica Buzău

Spectacolul s-a încheiat în jurul orei 22:00, însă mulți buzoieni au rămas la terasele cu grătare sfârâind și butoaie pline cu bere rece.

A fost superb în seara deschiderii la #dragaica2023 și vă mulțumim din suflet pentru prezență și pentru energia bună pe care ați transmis-o! 🍀Peste 20.000 de oameni au trecut pragul târgului Drăgaica Buzău astăzi! 🫶Continuăm până pe 25 iunie!”, au scris administratorii paginii Drăgaica Buzău pe Facebook.

Dacă în Drăgaică au fost 20.000 de oameni, altceva au arătat casele de bilete de la intrare. „Numai” 11.000 de bilete au fost vândute ieri,  iar asta pentru că elevii sub 14 ani și copiii au avut gratuitate.

ARTICOLUL VA CONTINUA DUPĂ GALERIA FOTO:

Drăgaica va continua până pe 25 iunie 2023, iar timp de 17 zile, Buzăul se va bucura de muzică, distracție, bucate tradiționale, dar și de un important târg ce va aduna peste 100 de comercianți din toată țara. Muzică populară, muzică de petrecere, rock, dance, latino, șlagăre de neuitat, toate se vor auzi, pe rând, de pe scena Drăgăicii.

La fel ca anul trecut, prețul unui bilet de intrare în Drăgaică este de 3 lei, dar copiii și elevii sub 14 ani au gratuitate.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button