Știrile zilei

Cazul „ALEXANDRU” | Ce au decis oficialii CFR

Cu firele de înaltă tensiune nu-i de glumit. Reprezentanții Căilor Ferate Române au inițiat o campanie de conștientizare a pericolului existent pe calea ferată, după ce 15 oameni, printre ei și șase tineri, au murit electrocutați în ultimii cinci ani.

Ultimul astfel de caz s-a petrecut la Buzău, la mijlocul acestei luni, atunci când un adolescent de 16 ani s-a electrocutat după ce s-a urcat pe un vagon, în gara Buzău. Prin corpul lui Alexandru au trecut 27.000 de volți, trupul său fiind aruncat de pe vagon, de la o înălțime de trei metri. Din fericire, băiatul a supraviețuit, iar acum se află internat la  un spital din Capitală, unde a început recuperarea.

Reprezentanții CFR au decis să nu mai stea cu mâinele în sân și să se implice într-o acțiune de conștientizare a pericolului la care se spupun toți cei care se urcă pe vagoane, fie ele și dezafectate. Aceștia avertizează că „selfie-ul pe tren ucide” deoarece este interzis și periculos „să-ți faci poze pe calea ferată. Tensiunea în linia de contact de pe calea ferată este de 27.000 volți. Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Adică, fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric. ARCUL ELECTRIC se formează la o distanță mai mică de 1.5 metri de linia de contact şi este FATAL‼‼‼”, susțin reprezentanții CFR Infrastructură.

Avertismentul CFR vine în contextul în care 15 oameni au murit prin electrocutare, iar alți zeci au fost răniți în perioada 2014-2019.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: