EconomicȘtirile zilei

Cazul buzoianului care a pierdut 8.5 milioane de euro într-o singură noapte

Are 45 de ani, este buzoian, iar când privește în urmă nu vede altceva decât muncă. Și-a dedicat întreaga viață construirii unei afaceri agricole prospere, dar nu și lipsite de griji și emoții. Business-ul său s-a năruit în doar câteva ore, aruncându-l într-o cruntă deznădejde.

Domnul Dascălu este un om discret. Muncește zi lumină și aleargă de colo-colo, pentru că managementul în România nu-i treabă simplă. Nu are nici cont de Facebook, fiindcă n-are timp pentru așa ceva.

În urmă cu 25 de ani a pornit o mică afacere agricolă. A pus în proiectul micii sale ferme de porci toate resursele financiare, dar mai ales mult suflet.

În urmă cu patru ani, cu banii câștigați de-a lungul activității sale a înființat una dintre cele mai mari și mai moderne ferme porcine din județul Buzău. Pe domeniul său de 10 hectare de la Stâlpu domnul Dascălu creștea peste 15.000 de animale: de la purcei de câteva zile până la vieri și scroafe, material genetic valoros.

De asemenea, agricultorul buzoian pusese bazele celei mai moderne maternități porcine din Buzău. Dar necazul l-a lovit pe neașteptate în noaptea de sâmbătă spre duminică.

În crucea nopții, proprietarul a fost anunțat că o mare parte dintre grajdurile în care erau crescuți purceii au fost cuprinse de flăcări. 8000 de metri pătrați au ars ca o torță, cu 13.000 de purcei și 2000 de scroafe înăuntru.

Potrivit spuselor agricultorului, cifra din dreptul pagubelor înregistrate este astronomică. În doar câteva ore, fermierul din Buzău a pierdut nici mai mult, nici mai puțin de 8.5 milioane de euro. Și dacă vă întrebați dacă poate recupera ceva, aflați că proprietarul nu avea nici asigurare.

Colac peste pupăză, ecarisarea cadavrelor cade acum tot în sarcina proprietarului, însă operațiunea nu poate fi realizată de un singur om, pentru că aceasta l-ar ruina financiar. De aceea, Prefectura Buzău s-a implicat în acest caz și urmează să demareze procedura de îngropare a cadavrelor de animale pe un teren ce aparține societății comerciale, în vederea eliminării riscului epidemiologic.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close