AdministrațieȘtirile zilei

Ce a făcut un primar din Buzău ca să nu-i mai plece copiii din comună

Modul de lucru cu care ne-au obișnuit administrațiile românești de după ’89 ne-a făcut să tratăm toate demersurile lor într-o cheie sceptică și persiflantă. Nu mai vine să credem nimic, pentru că suspectăm orice faptă de mișmaș politic sau de lucru făcut de mântuială.

Sunt însă administrații în România care țin cu tot dinadinsul să probeze contrariul. Primari cu vocație de lideri și cu simțul datoriei față de comunitățile care i-au ales pot fi întâlniți în fiecare județ, dar exemplele negative sunt mai evidente și mai captivante pentru publicul larg.

Constantin Dumitru este pentru toată lumea din Mărăcineni „Domnul Primar”. Deși nu a mai candidat la alegerile din 2016, „Titel” a rămas sufletul Primăriei și nu s-a putut despărți de echipa pe care a format-o de-a lungul ultimilor zece ani.

Responsabil de o comună „grea”, situată în imediata vecinătate a municipiului Buzău, Constantin Dumitru a privit cu amărăciune cum tânăra generație alege orașul pentru a-și forma și desăvârși educația. Grație însă unui proiect guvernamental, administrația de la Mărăcineni a reușit să stopeze migrația familiilor cu copii mici către oraș, construind un centru modern chiar vizavi de Primărie:

Nu vrem să părem lipsiți de modestie, dar credem că avem una dintre cele mai moderne grădinițe cu program prelungit din județ! Investiția a fost finalizată anul acesta și este gata să-i primească pe prichindei în săli spațioase, curate și luminoase. Clădirea are dormitoare, sală de mese, băi moderne, cancelarie antiincendiu și o curte generoasă, dar „piesa de rezistență” o reprezintă holul generos, cu luminator.

Investiția de vizavi de Primărie a fost realizată în cadrul Programului Operațional Regional, valoarea totală depășind 4 milioane de lei noi. Primăria Mărăcineni a dat deja imobilul în folosință, primii beneficiar fiind prichindeii de la grupele cu program normal. Începând de luni, 9 septembrie, în moderna clădire vor începe activitatea și primii preșcolari de la grupa cu program prelungit.

Micuții vor putea servi aici masa și vor merge la dormitoare, după încheierea programului normal. Condițiile de studiu și cazare sunt în acord cu cerințele educaționale actuale, iar părinții au numai cuvinte de laudă despre noua investiție.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: