Știrile zilei

Ce a pățit primul buzoian inculpat pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Primul buzoian condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe durata a 60 de zile lucrătoare. Acesta a fugit din spital înainte să afle rezultatul testului COVID-19. În septembrie, buzoianul a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de 2 ani de supraveghere.

Fapta lui Viorel Gioabă, în vârstă de 50 de ani, din satul Izvorul Dulce, comuna Merei, datează din 10 aprilie 2020, fiind și primul buzoian inculpat pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În data de 10 aprilie 2020,in jurul orei 13.00,polițiștii de la Poliția municipiului Buzău au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat de 50 de ani, din Merei, a părăsit incinta unității spitalicești fără încuviințarea cadrelor medicale, având simptomatologie specifică noului coronavirus.

Imediat după primirea sesizării, datele și semnalmentele persoanei căutate au fost comunicate întregului dispozitiv, fiind demarate activități specifice.

La numai câteva ore de la sesizare, bărbatul a fost depistat de polițiști pe un teren din extravilanul localității de domiciliu. Ulterior, acesta a fost predat autorităților competente pentru inițierea procedurii de carantină instituționalizată. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Viorel Gioabă era contact direct al fiului său revenit din Franța și se aflase în izolare la domiciliu până pe 28 martie 2020. Pe 9 aprilie a făcut febră, având și alte simptome specifice infecției cu noul coronavirus, motiv pentru care a sunat la 112. A fost preluat cu ambulanța și izolat în modulul special amenajat lângă UPU. A fost testat pentru COVID-19 însă până să primească verdictul, a doua zi, a plecat din spital.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul societății care asigură curățenia în comuna Merei, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Decizia a devenit definitivă prin neapelare pe 29 septembrie.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: