Știrile zilei

Ce ar trebui să știți despre Maternitatea Buzău

A fost rumoare în rândul opiniei publice după apariția unei informații conform căreia la Maternitatea Buzău ar exista un risc de infectare cu stafilococul auriu. Conducerea Spitalului Județean de Urgență a ținut să facă lumină în acest caz.

Temerile au apărut după ce 20 de copii născuți la Maternitatea Giulești au contractat infecții cauzate de stafilococul auriu. Din acel moment, orice informație pe această temă, lansată în spațiul public, a generat numeroase reacții și redistribuiri pe rețelele de socializare.

  • Nu există risc de îmbolnăvire la Buzău.

Astăzi, Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean, și medicul epidemiolog Carmen Scîntei au transmis publicului larg că este vorba de o interpretare greșită a unor date dintr-un raport intern.

Raportul remis de DSP Buzău indică o mare încărcătură microbiană pe toate suporturile certcetate, dar și prezența germenilor hemolitici, în speță Staphylococus aureus, în aeromicrofloră. În document se recomandă declanșarea sistemului de alertă și răspuns rapid la nivelul secției, prin aplicarea mai multor proceduri de igienizare, dezinfecție sau chiar dezafectarea temporară a salonului primire nou născuți.

Reprezentanții unității medicale susțin că interpretarea eronată a datelor dintr-un astfel de raport și publicarea lor în mediul online ar putea stîrni valuri de panică și un exod al bolnavilor către alte spitale.  De asemenea, a fost demarată o anchetă internă, pentru a se afla cum a ajuns documentul respectiv în spațiul public. Mai mult, spun reprezentanții DSP, asemenea încărcături microbiene sunt normale, avînd în vedere numărul mare de nașteri care au avut loc la Maternitate, în ultimul timp.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.