CORONAVIRUS

Ce au descoperit polițiștii la un magazin alimentar! | Se pregăteau de Revelion

Descoperire „explozivă”  făcută de polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Merei. Ieri, după un control efectuat pentru  verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, oamenii legii au descoperit aproape 5000 de petarde și artificii la un magazin alimentar.

În urma verificărilor efectuate la unitatea comercială, – care avea drept obiect de activitate vânzarea de produse alimentare şi nealimentare -, s-a constatat faptul că administratorul societăţii desfăşura activităţi de comerţ cu articole pirotehnice pentru care nu avea autorizaţie.

De asemenea, poliţiştii au ridicat 4800 de articole pirotehnice de diferite categorii, în vederea confiscării.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept”, conform Legii 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive.

Pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice, acţiunile poliţiştilor pe această linie vor continua.

Poliţia Română reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close