Știrile zilei

Ce-au făcut doi polițiști din Oradea și am vrea și noi la Buzău

Depășirea vitezei reprezintă una dintre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere, dar și contravenția „cea mai aducătoare de venit” atunci când polițistul scoate registrul de amenzi. De cele mai multe ori, însă, șoferii care calcă prea tare pedala de accelerație se plâng de faptul că au căzut victime „statului la pândă” a echipajului de la Rutieră.

Doi agenţi ai Serviciului Poliţie Rutieră din Bihor au vrut, parcă, să spulbere mitul Loganului ascuns în boscheți. Cei doi au găsit o metodă inedită de a anunţa prezenţa radarului în trafic. Ieri, ei au postat pe grupul de Facebook Radare Oradea un selfie în maşina de Poliţie cu care ieșiseră să supravegheze circulaţia pe DN1, între Oradea şi Punctul de trecere a frontierei Borş, cu un text în care îi anunţă pe şoferi: „Echipaj pe Şoseaua Borşului lângă Peugeot”

În mai puţin de două ore postarea a devenit virală şi a strâns mii de aprecieri, orădenii transmiţându-le „Serviciu uşor, fără evenimente”, „Spor la treabă” şi „Felicitări pentru iniţiativă!”. „În sfârşit poliţişti care nu se cred zei”, le-a spus un orădean.

Până și ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor a explicat că postarea celor doi subofiţeri are caracter preventiv. „E greşită concepţia potrivit căreia poliţiştii stau la pândă cu radarul pentru a-i sancţiona pe şoferi. Scopul radarelor e de a-i disciplina pe şoferi pe segmentele de drum unde exista tendinţa de a fi depăşită viteza legală, principala cauză a accidentelor rutiere.”, a spus ofițerul Ioana Lascău pentru Adevărul.

De cealaltă parte, au fost și voci care au sancționat gestul celor doi polițisti: „Își neagă propria menire, aceea de a suprinde încălcări ale legii!”, a spus cineva.

Eu cred că astfel de gesturi n-ar strica nici la Buzău, dacă ar fi coroborate cu o atitudine severă, dar justă, atunci când situația o impune. Bine, asta în cazul în care polițiștii nu s-ar teme de repercusiuni din partea unor șefi care pur și simplu nu pot înțelege că lumea s-a schimbat sau că poți fi amabil, jovial și vigilent în același timp chiar dacă ești om al legii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5