Știrile zilei

Ce cadou au primit pompierii de ziua lor

De Ziua Naţională a Pompierilor din România, ISU Buzău a organizat o ceremonie de avansare în grad a cadrelor militare de la nivelul instituţiei, precum şi prezentarea ultimei achiziţii a unităţii.

Un modul cisternă este cea mai recentă dotare care a intrat în rândul tehnicii de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău.   Autospeciala a fost achiziţionată cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.

„Acest tip de modul are o capacitate de 8.000 litri, este dotat cu diferite sisteme special destinate ce facilitează refularea apei la nevoie şi umplerea rapidă, fiind indispensabil la intervenţiile în zonele greu accesibile sau fără surse de alimentare şi în misiunile ce necesită cantităţţi mari de apă la flux continuu pentru stingerea incendiilor de amploare”, precizează ISU Buzău.

Ziua Pompierilor este marcată în fiecare an la 13 septembrie. Este data la care, în anul 1848, a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, o luptă eroică purtată de pompierii militari, conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea Revoluţiei de la 1848. În această zi, militarii Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă ”Neron Lupaşcu” au organizat depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor pompieri, situate pe raza judeţului Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button