Utile

Ce este și de ce trebuie făcută deratizarea?

Procesul de deratizare constă într-un complex de măsuri care sunt aplicate de către toți factorii interesați de reducerea substanțială a rozătoarelor (șoareci sau șobolani), și pentru a menține numărul acestor rozătoare cât mai redus.

Atât companiile pot apela la serviciile de deratizare prestate de către o firma ddd, cât și persoanele fizice care au constatat că se confruntă cu o infestare cu șoareci și șobolani, și își doresc să elimine cât mai repede acești inamici.

Rozătoarele (șoarecii și șobolanii în cazul de față) fac parte din clasa mamiferelor și reprezintă o treime din fauna totală a globului pământesc. În țara noastră de exemplu pot fi întâlnite foarte multe rozătoare, grupate în 6 familii cu specii și subspecii.

Deratizarea este o măsură care trebuie luată atât pentru a evita sau pentru a diminua pagubele economice pe care le pot produce rozătoarele, cât și datorită faptului că șoarecii și șobolanii sunt purtători de germeni și vectori principali în transmiterea unui număr mare de boli infecto – contagioase deosebit de grave, iar aici amintim toxiinfectiile alimentare, pesta porcină, turbarea, antraxul, rujetul, trichineloza, tularemia, leptospiroza, icterul infecțios, bruceloza, pseudopesta aviară, etc.

Datorită particularităților, mobilității și frecvenței lor excesive, rozătoarele sunt considerate a fi vectori care au o mare contribuție la răspândirea pe scară largă a infecțiilor și la lărgirea focarelor naturale de boală.

Pentru a scăpa de acești inamici, oamenii aleg ca pentru propriile gospodarii să folosească diferite capcane sau pot opta pentru utilizarea diferitelor soluții otrăvitoare pentru eliminarea rozătoarelor din aer liber. Uneori aceste acțiuni pot fi suficiente pentru a scapă de șobolani și șoareci.

Există situații în care însă infestarea este atât de puternică încât acțiunile pe care le efectuează oamenii acasă pentru a elimina aceste rozătoare nu dau randamentul dorit. În acest caz, nu rămâne altă soluție decât contactarea unei firme care prestează servicii de deratizare.

În cadrul unei astfel de firme își desfășoară activitatea persoane foarte bine instruite pentru a lupta împotriva rozătoarelor. Firmele ddd folosesc cele mai bune capcane pentru eliminarea șoarecilor și a șobolanilor, și cele mai puternice substanțe otrăvitoare. În acest fel, șansele de a elimina rozătoarele sunt foarte mari.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button