Utile

Ce este un primer și de ce este absolut necesar

Un primer este un remediu de înfrumusețare, care pregătește pielea feței pentru aplicarea produselor decorative de machiaj. În cazul în care îți dorești o piele catifelată, netedă și durabilitate pentru întreaga zi, apelează la ajutorul unei baze de machiaj.

De ce este necesară utilizarea primerului?

Baza de machiaj se aplică după crema hidratantă și înaintea fondului de ten. Acest produs creează o barieră de protecție și îndeplinește alte câteva funcții importante:

  • uniformizează suprafața pielii,
  • facilitează aplicarea produselor cosmetice,
  • prelungește durabilitatea machiajului.

De asemenea, garantează o acoperire mai ușoară, mai ales pentru crearea contouring-ului facial. Există diverse tipuri de primer, în funcție de tipul și necesitățile tenului. Există remedii pentru strângerea porilor, corectarea tonului pielii, pentru hidratare, protecție solară sau anti-îmbătrânire.

Textura bazei poate fi lichidă, cremoasă sau sub formă de gel:

Primerul lichid are o textură ușoară și transparentă, poate fi pe bază de apă sau ulei. De regulă, este o sticlă cu o pipetă sau un tub cu pompă. Uneori bazele lichide sunt disponibile în format spray. Acest tip de primer este potrivit pentru toate tipurile de piele. Totuși, pentru tenul gras este recomandată alegerea unui produs pe bază de apă.

Primerul cremos este potrivit și pentru toate tipurile de piele, dar mai ales pentru tenul uscat. Poate avea consistență saturată și groasă, precum și o textură mai ușoară, aidoma unui lăptișor.

Baza sub formă de gel are o textură mai vâscoasă decât un primer lichid. De regulă, conține componente pentru îngrijire și hidratante. Ingredientele conținute în aceste produse au la bază miere, vitamina C, acid hialuronic și colagen.

Mai există un tip de textură a bazei de machiaj, și anume cea din silicon. Astfel, previne secreția excesivă de sebum, umple porii și ridurile, netezește eficient denivelările faciale. Cea mai bună alegere pentru tenul gras și îmbătrânit, dar contraindicată pentru pielea problematică sau sensibilă.

Bazele se mai disting după culoare, care poate fi transparente, nud sau chiar verde, mov, roz sau roșie, în funcție de gradul de mascare a problemelor faciale. Adesea conțin particule strălucitoare, care conferă un efect satinat natural tenului. Poate fi aplicat atât pe întreaga față, cât și pe părțile proeminente (pomeți, podul nasului, bărbie) în locul unui iluminator.

Bazele matifiante au o bază de silicon sau cremă și sunt concepute pentru tenul gras sau mixt. Sarcina principală este de a oferi un finisaj frumos mat.

În momentul achiziționării unui primer, este absolut necesară identificarea tipului de piele.

  1. Ten normal

Dacă ai pielea normală și nu suferi de strălucire inestetică sau pori dilatați, alege o bază de orice textură: cremă, lichid sau gel. Optează pentru ingrediente hidratante și protecție SPF.

  1. Ten gras

Evident, alegerea perfectă este o bază matifiantă fără ulei. Din moment ce pielea grasă este adesea predispusă la erupții și acnee, optează pentru ingrediente absorbante (cum ar fi pudra de orez), oxid de zinc și extracte din plante.

  1. Ten uscat

Alege un primer hidratant cu o textură bogată, cremoasă și luminoasă. Pentru pielea foarte uscată, este recomandată o compoziție pe bază de ulei. Testează orice remediu înainte de a-l cumpăra.

  1. Ten mixt

Alege o bază cu textură ușoară și nivelatoare, dar aplică un fond de ten matifiant. O altă opțiune este aplicarea primerului mat doar pe zonele cu exces de sebum.

  1. Piele matură

Alege o bază ușoară, hidratantă, fără particule sclipitoare, pentru a nu face vizibile ridurile și alte imperfecțiuni ale tenului. Filtrele SPF sunt absolut obligatorii!

  1. Ten sensibil

Pielea sensibilă este adesea predispusă la roșeață și iritații. În acest caz, este recomandată aplicarea unui primer de culoare verde sau piersic, care va masca perfect petele de culoare. Optează pentru ingrediente liniștitoare, cum ar fi extract de ceai verde sau niacinamida. Apropo, aceleași sfaturi ar trebui luate în considerare atunci când alegi un fond de ten.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button