Știrile zilei

Ce îi lipsește platoului din Piața Dacia?

Este fără putință de tăgadă faptul că Piața Dacia arată astăzi complet diferit, la capătul proiectului de modernizare și extindere cu bani europeni, derulat de Primăria Buzău în ultimele șaisprezece luni. Municipalitatea a semnat o recepție parțială a lucrării și anunță că încă mai sunt lucruri de făcut, însă despre unul dintre cele mai importante nu vorbește nimeni.

E greu de crezut că Buzăul ar putea deveni o atracție irezistibilă pentru turiști, așa cum este, de pildă, Brașovul, însă un lucru îi trebuie și centrului nostru recent reabilitat: terasele la care să poposești pentru o răcoritoare, în aerul clocotitor al verii, restaurantele la care să petreci timp de calitate cu familia sau cu prietenii, căci oamenii se adună mai repede în jurul mesei decât pe o bancă.

În prezent, cel puțin seara, nu există NICIUN loc pe platou din care buzoienii să își poată cumpăra ceva de mâncare sau de băut. Despre terase sau măcar despre vreun mic local nici nu mai poate fi vorba. Și, slavă Domnului, sunt destui tineri și adulți care aleg să își petreacă seara în noul centru civic al orașului, admirând peisajul pe care Buzăul l-a meritat, dar nu l-a avut niciodată.

De asemenea, sunt destule spații în actuala piață în care să poată fi amenajate mici terase sau măcar să fie amplasate rulote comericale, așa cum sunt trăsurile „de epocă” din alte orașe.

Seara, în Piața Dacia sunt deschise doar… fântânile arteziene | Foto: Andrei Cosmin

Și proprietarii spațiilor comerciale de la parterul blocurilor ar putea profita de noul vad, asta dacă legislația le permite să deschidă aici unități de alimentație publică. Până atunci însă, ne vom aduce apa și sucul de acasă, lamentându-ne că centrul Buzăului nu vibrează, forfotind de lume precum alte centre din țară…

Părerile buzoienilor sunt însă împărțite în ceea ce privește modificările din noua zonă centrală a orașului. Unii dintre ei cred că lipsesc arborii, alții nu sunt încântați de imaginea contrastantă a blocurilor gri, iar alții consideră că ideea amplasării de terase ar crea mizerie în Piața Dacia:

„Lipsesc niște arbori autohtoni, nu nuiele chinezești.” – Marius Papa

„Blocurile de langa, renovate 🙄…ma rog, în tot orașul… 😂. Blocurile alea de pe platou, arata oribil.” – Ionuț Danil

„Măcar acum e cât de cât curat…rulotele cu mâncare ar lipsi…uitați-vă ce mizerie se lasă în părculețul vis a vis de chioșcurile Jabbar…” – Luminița Popescu

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

8 Comments

 1. …nici înainte nu erau !… tonete ptr alimentație publică e greu de amplasat acolo: autorizații o grămadă , racordare apă curentă, curent electric etc !….de fapt care e șpilul?…unde vreți să ‘bateți’ cu articolul?…’e square’ nu e loc de promenadă!…este saormerie lângă Winmarkt….mai vine vreo ‘pandemie’ faliment total !…

 2. Da, si mai lipseste o statie spatiala „pe fonduri”.
  Serios, voi va uitati in oraselul asta?
  Pai au la intersectia Independentei cu Ostrovului o groapa de 3 metri adancime de 3 saptamani. 2 saptamani au cautat o teava de apa, acum probabil ca dureaza o luna sa o schimbe. Terase ne trebuie. Sa bem ca sa uitam ce incapabil a ajuns sa conduca prapaditul asta e orasel.
  Asa ne trebuie!

  Cat despre succesul si utilitatea „noului platou” treaba e cam asa : toti locatarii blocurilor din zona, in loc sa mearga in Crang sau in Tineretului seara, cand nu mai pot sta in case de caldura, ies colo-sa ca-i mai putin de mers. Planteaza posterioarele pe acele ce-or fi (platite ca mobilier urban, banci) si atat. Vine iarna acusica, nu mai misca nimeni pe-acolo.
  O terasa cu 8 lei sticla de apa si 12 lei sucul ar fi o nebunie, abia asteapta populatia sa cheltuie maririle salariale de la nea Marcel. Mariri care sunt scaderi care nu sunt nici mariri nici scaderi ca s-au fentat singuri in calcule si-au calculat pana au uitat ce calculeaza si da, daca nu are sens e pentru ca FIX asa merge treaba pe la dregatoriile astea care ne decid noua vietile.

  Toma, bai incompetentule, fa dracului lucrurile necesare buzoienilor, nu parcuri fara noima, circoteca pe banii nostri si poze cu actori platiti ca sa ranjeasca fasolea cu tine in brate.

 3. O porcărie.Mai de calitate era covorul acela vechi.Parcă ești pe derdeluș
  In afară de faptul că a interzis accesul mașinilor este o prostie.Bancile sunt ok,atât!

 4. Lipsa unei toalete funcționale.
  Duminică după amiază cea noua de sub centrul turist info era încuiată, tot încuiată era și cea de la piață.
  Singura soluție era scutece de la farmacia permanenta.
  ORAS DISFUNCTIONAL !!!

 5. exact asa. Tomitza e un megaloman. Un ins care nu vrea sa știe decât ce crede el. Am vrut o audienta la acest om dar mi-a fost imposibil sa o obțin. Bine, târgul acesta de ev mediu nici nu merita alt fel de primar, e adevărat. Se vede asta din numărul celor care îl lauda ca a făcut ceva. în afara de gropi, interdicții și bolovani demenți pe mijlocul Unirii ce mama dracului a mai făcut? A, uitasem chermezele cu manele și pocnitori la miezul nopții, cică spre distracția buzoienilor!

 6. CULOARE !!! Niste dale colorate si frumos armonizate , ar fi facut diferenta !!! Nu scapam de ”’griul”’ obosit , nicicum !!! Si nu in ultimul rand ––O TOALETA –-!!!

 7. Culorile florilor din ronduri, ale trandafirilor ce-au fost odata, verdele si umbra copacilor.
  bineinteles ca la doleantele astea domnul primar o sa raspunda iarasi, marlaneste, (cum a mai facut) ca nu se putea pune padure! Nu i-a cerut nimeni asta, dar, ne-am obisnuit, atat s-a putut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button