Știrile zilei

Ce le recomandă RER SUD buzoienilor, pentru protejarea mediului înconjurător

Sanatatea mediului inconjurator poate fi influentata de modul in care ne platim facturile! RER SUD recomanda buzoienilor sa opteze pentru factura electronica si plata online!

Preocuparea operatprului de salubritate pentru mentinerea orasului curat sunt cunoscute buzoienilor de ani buni, de cand au inceput o ampla campanie de promovare si de implementare a unui sistem de colectare separata a deseurilor.

Puțini sunt însă cei care cunosc faptul ca intreaga politica a firmei are in vedere protejarea mediului inconjurator si chiar si activitatea interna are in vedere diminuarea impactului asupra mediului. Avand in vedere numarul mare de buzoieni care detin contract cu firma de salubritate, RER SUD genereaza si o cantitate semnificativa de hartie ca urmare a tiparirii facturilor emise catre clienti.

Toate aceste facturi tiparite inseamna copaci taiati si resurse energetice consumate pentru fabricarea hartiei pe care urmeaza a fi tiparite facturile. Dupa ce au fost achitate ajung la cosul de gunoi, in cel mai bun caz in sacul gaben si intra in circuitul pentru reciclarea lor sau intr-un caz nefericit sunt aruncate amestecat cu alte tipuri de deseuri, fapt ce conduce la diminuarea sanselor de recuperare si reciclare.

In acest sens, RER SUD a luat masuri de cativa ani si ofera buzoienilor posibilitatea de a primi factura pe mail si de a o achita online, reducand astfel impactul generarii deseurilor de hartie asupra mediului. Desi acest sistem este activ de ceva ani, un numar redus de buzoieni alege varianta economa si benefica de a primi factura in varianta electronica si de a o plati folosindu-se de tehnologia moderna. In acest sens, RER SUD a luat decizia de a bate la usa fiecarui buzoian pentru a actualiza baza de date si pentru a le explica beneficiile facturii on-line. Acesata actiune este una de durata, interactiunea cu oamenii necesitand timp pentru o corecta informare si ulterior pentru acordul acestor de a participa la  demersul acestora de a reduce consumul de hartie. Orice factura tiparita in minus, inseamna copaci salvati si oxigent ai mult pentru plamanii nostri.

“Modul in care alegem sa ne platim facturile la utilitati cu siguranta influenteaza calitatea mediului in care traim. La o prima vedere pare ca nu ar avea nicio legatura una cu alta, dar daca suntem putin atenti putem obseva legatura dintre facturile tiparite pe hartie, copacii taiati din care se face celuloza ca materie de baza pentru hartie si depozitarea deseurilor de hartie generate de fiecare dintre noi. Asadar orice hartie folosita inseamna resurse naturale consumate, energie consumata si in cele din urma, in cele mai multe cazuri, poluarea mediului prin aruncarea deseurilor de hartie in locuri neamenajate special sau amestecate cu alte tipuri de deseuri. Incurajam buzoienii sa-si achite facturile online si sa opteze pentru factura electronica. In acest mod economisesc timp si nu exista riscul sa piarda factura.  Mai mult decat atat, comunicarea virtuala in ceea ce priveste sistemul de facturare si plata este cel mai eficient si cel mai rapid. Am creat pentru buzoieni un sistem ce ofera posibilitatea de emitere a facturilor electronic si de plata a acestora online, prin crearea unui cont pe site-ul nostru, unde pot avea acces oricand la istoricul facturilor, al platilor si unde pot inregistra si plati. Pentru a actualiza baza de date si pentru a primi acordul emiterii facturilor electronic, am demarat o actiune pe teren pe care am cumulat-o si cu una de inventariere a seriilor pubelelor. In acest fel vrem sa verificam starea recipientelor pentru a lua masuri acolo unde situatia o impune.”, a transmis Denisa Hâncu, Specialist in Relatii Publice în cadrul RER SUD SA.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

  1. Oare doar grija pentru mediu este la mijloc sau mai sunt si reducerea cheltuielilor cu tiparirea facturilor si expedierea lor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close