Știrile zilei

Ce ne facem cu haosul din traficul buzoian?

Traficul din Buzău este pe zi ce trece mai aglomerat. Cu o medie de peste o mie de mașini pe lună nou-înmatriculate, orașul nostru devine un furnicar, iar soluțiile de fluidizare a circulației în condițiile unei infrastructuri depășite sunt minime. Sau poate că nu?

O soluție pentru eliminarea aglomerației din trafic a fost deja identificată, iar astăzi, 14 septembrie, a fost făcut pasul cel mai important: s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru sistemul inteligent de trafic management și monitorizare. Specialiștii promit că, la finalul celor 16 luni de execuție, circulația pe cele cinci artere principale din oraș, pe care vor fi implementate noile soluții de trafic, va fi mult îmbunătățită și vor fi eliminate cozile.

Astăzi a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru aplicarea ”sistemului inteligent de trafic management și monitorizare bazat pe soluții inovative de eficientizare și reducerea a plouării în municipăiul Buzău”. Potrivit specialiștilor, soluțiile ce urmează să fie puse la punct și finalizate în 16 luni vor schimba radical traficul în municipiul Buzău.

Printre punctele forte ale proiectului se numără:

  • eficientizarea transportului în comun, printr-un sistem care să prevadă acordarea de prioritate autobuzelor;
  • semaforizarea a numeroase intersecții, în care vor fi montate și camere video;
  • introducerea unei componente de identificare automată a numerelor de înmatriculare a vehiculelor.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: