Știrile zilei

Ce NU se va mai întâmpla anul acesta, de 1 Decembrie

Sărbătoare, nu comemorare. Este motivul pentru care, la manifestațiile de anul acesta dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României, se va renunța la alocuțiunile oficialităților și la depunerea de coroane și jerbe de flori.

În cadrul unei conferințe de presă organizate ieri, la „Casa Albă”, prefectul Carmen Ichim a precizat că atmosfera trebuie să fie una de sărbătoare, nu de comemorare și, de aceea, se va renunța la practica împământenită de 20 de ani.

Ceremonia din acest an este organizată de către Garnizoana Buzău în colaborare cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Buzău. Astfel, aproximativ 600 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale și celelalte instituții din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, cu peste 70 de mijloace tehnice și circa 10 aeronave, vor participa la defilarea cu personal și tehnică militară.

Autoritățile speră la un număr mare de participanți care să se bucure împreună la ceremonia militară de Ziua Națională a României, unde vor putea admira pentru prima dată la astfel de evenimente, maşina de luptă a infanteriei MLI – 84 M – „Jderul”, urmate de tancurile TR 85 M 1 „Bizonul”, sistemul de artilerie antiaeriană blindat „GEPARD” aflate în dotarea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unități din Garnizoana Buzău.

Pentru buna desfăşurare a Ceremoniei Militare, Poliția Municipiului Buzău și Poliția Locală Buzău vor dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Calea Eroilor, pentru zilele de 28 noiembrie și 1 decembrie.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

  1. Bai, ati innebunit? Depunerea de coroane e un semn al respectului fata de eroi si fata de toti cei care au infaptuit Unirea! Cum sa renunti la asta pentru ca „e sarbatoare, nu comemorare”?! Sontica, esti cadru didactic, nu ma asteptat la asa ceva. Suntem niste ipocriti cu totii, eroii merita mai mult decat o coroana de flori, pe care, iată, nici nu le mai depunem! Of, of, of!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: