Utile

Ce poți face pentru a prelungi durata de viață a mașinii tale? Iată 3 sfaturi utile pe care le poți urma!

Orice fel de achiziție este importantă și, cu siguranță, îți dorești ca lucrurile pe care le cumperi să reziste cât mai mult timp. Această atitudine este firească și se aplică în multiple situații, inclusiv în ceea ce privește mașina ta. Cu siguranță vrei ca vehiculul tău să funcționeze optim o perioadă îndelungată, însă, oare poți face ceva pentru a influența procesul normal de degradare a acestuia? 

Există o serie de tehnici pe care le poți pune în aplicare, cu scopul de a păstra calitatea și funcționalitatea autoturismului tău la un nivel optim.

Află 3 sfaturi utile pe care le poți urma pentru a prelungi durata de viață a mașinii tale!

  • Piesele componente

Anumite piese componente se pot deteriora mai rapid decât altele, fiindcă sunt utilizate la maximum în timpul rulării autoturismului. Acestea trebuie verificate periodic, iar specialistul trebuie să evalueze starea lor, pentru a putea decide dacă trebuie reparate sau schimbate.

De exemplu, în mod cert cunoști faptul că anvelopele trebuie înlocuite în funcție de sezon și de perioada de utilizare. Ia în considerare acest detaliu esențial și cercetează anvelopele pentru Renault, Opel, Dacia sau orice altă marcă auto. Indiferent de brandul mașinii tale, este recomandat să ții cont de acest factor și în ceea ce privește alte piese – plăcuțele de frână, bieletele și altele.

  • Interiorul

 

Interiorul mașinii necesită o atenție deosebită, întrucât se poate uza în anumite locuri. De multe ori, atât bordul și schimbătorul de viteze, cât și tapițeria pot căpăta un aspect neplăcut, din mai multe cauze. Dacă observi pete pe scaune, poți încerca o serie de soluții simple pentru a le îndepărta pe cont propriu. Însă, dacă observi că acest lucru nu dă rezultatul pe care l-ai așteptat, optează pentru o curățare profesionistă sau pentru un set de huse auto. 

Bordul trebuie șters de praf în permanență și ferit de umezeală sau de lichide, pentru a-l întreține în mod optim. Materialul din jurul schimbătorului de viteze se poate crăpa sau scoroji și, în acest caz, te poți orienta către o husă special concepută pentru protecția acestuia.

  • Exteriorul

Exteriorul poate fi protejat în mai multe moduri – ai grijă la micile incidente care pot afecta aspectul general, urmărește cu atenție orice pată de rugină care poate apărea, și încearcă să găsești un loc potrivit pentru depozitarea mașinii, pentru a evita degradarea sa. Dacă observi că vopseaua se cojește sau are zgârieturi, testează varianta lustruirii cu polish, în primă fază și, în cazul în care problema nu este remediată, poți revopsi caroseria.

În concluzie, sunt multe lucruri pe care le poți face pentru a-i prelungi viața autoturismului tău. Contează doar să acorzi o atenție deosebită tuturor detaliilor care îi pot modifica aspectul și funcționalitatea. Mergi la service periodic, pentru a remedia din timp defecțiunile majore care pot apărea și nu uita să te ocupi regulat de întreținerea sa, atât la interior, cât și la exterior.

Sursa foto: pixabay.com

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button