EducaţieȘtirile zilei

Ce schimbări ar mai urma la Inspectoratul Școlar Județean, după noile numiri

Astăzi a fost instalată o nouă conducere la Inspectoratul Școlar Județean Buzău, în urma unor decizii semnate, vineri, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Schimbările în rândul inspectorilor nu se vor opri însă aici, conform unor zvonuri.

Astăzi, Daniela Palcău a fost numită inspector școlar general în locul lui Ionel Meiroșu. Liberalul va ocupa însă în continuare unul dintre cele trei posturi de inspector școlar general adjunct. Pe celelalte două funcții au fost deja numiți profesorii Daniela Lăptoiu și Dan Popescu.

Se pare că decizia schimbării inspectorului liberal cu un social-democrat a creat ceva nemulțumiri în prima ședință a noii echipe manageriale. Coborât o treaptă în ierarhia conducerii IȘJ, Ionel Meiroșu ar fi vrut totuși să păstreze un domeniu important, cel al managementului, însă planurile sale nu s-ar fi potrivit cu cele ale noii șefe, Daniela Palcău.

De altfel, se pare că nu doar inspectorii școlari generali au fost schimbați, în următoarele luni preconizându-se și alte modificări ale organigramei. Dacă un astfel de scenariu s-ar adeveri, atunci și alți inspectori școlari susținuți de PNL și-ar putea pierde funcțiile.

Schimbarea de azi nu trebuie privită neapărat ca o lovitură dată de PNL central organizației buzoiene, deși sunt voci care susțin că așa ar trebui citită mișcarea. De pildă, inspectorul școlar general Ionel Meiroșu a păstrat o funcție importantă la vârful IȘJ. Cealaltă adjunctă, Alina Nan, nu a avut însă același noroc, ea urmând să se întoarcă acum la catedră, la Liceul Tehnologic Berca.

Pentru Andreea Petroșel, care este apolitică, înlocuirea nu reprezintă neapărat o pierdere, mai ales că ea este profesor doctor al Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” și că a luat numirea de anul trecut ca pe o provocare. Căreia, credem noi, i-a făcut față cu brio!

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!