Știrile zilei

Ce se întâmplă cu autobuzele care circulă către comunele din Buzău

Continuă veștile proaste pentru buzoieni, într-un an care se anunță a fi unul al crizei. După ce primarul Constantin Toma a anunțat că numărul curselor Trans Bus din municipiul Buzău se va reduce la jumătate, o altă veste legată de transport produce îngrijorare în rândul locuitorilor județului.

Autobuzele TransBus vor continua să ajungă pe rutele din mediul rural doar cu ajutorul financiar al primăriilor din fiecare comună. În prezent, autobuzele TransBus ajung în comunele Mărăcineni, Săpoca, Cernătești, Vadu Pașii, Gălbinași, Țintești, Smeeni, Stâlpu, Merei, Vernești și Tisău, însă cursele sunt în pericol din cauza crizei economice care afectează multe administrații din țară.

  • Municipalitatea nu mai are bani de subvenție.

Principala problemă o reprezintă faptul că Primăria municipiului Buzău nu mai poate susține subvenția transportului public în comun. În prezent se taie bani de la fiecare capitol bugetar, iar transportul nu va face excepție. Singura soluție pentru ca autobuzele Trans Bus să ajungă în continuare în județ ar fi ca primarii din fiecare comună să plătească această subvenție pentru transport.

Alte speranțe se îndreaptă spre Consiliul Județean Buzău. În acest sens, edilul a avut deja o întâlnire cu președintele Petre Emanoil Neagu, de la care a smuls promisiunea că instituția Consiliului Județean va putea veni cu o contribuție pentru a susține continuarea transportului public în comun în cele 11 comune.

”Suntem în plină analiză și cuTransBus-ul pentru că vom reduce transportul în comun și în Buzău și în județ. Vom asigura, cu prioritate, la primele ore, autobuze, iar în timpul zilei vor fi mult mai puține autobuze. Am luat această decizie pentru că subvenția pentru TransBus este foarte mare și în condițiile în care, în timpul pandemiei, noi mergem cu autobuzele, chiar și la ore de vârf, păstrând distanța socială, s-au micșorat foarte mult încasările”, a spus, în exclusivitate la FOCUS NEWS,  Constantin Toma, primarul municipiului Buzău. (…) Noi vom veni cu o propunere să ducem la jumătate numărul de kilometri. Anul trecut s-au realizat 6,4 milioane de kilometri în Buzău și în cele 48 de localități în care se realizează transportul public în comun de către TransBus. În condițiile actuale nu mai putem susține subvenția”, a anunțat Toma.

În ultimii ani, TransBus SA s-a extins în afara municipiului Buzău, astfel că în prezent operatorul are curse în 48 de localități din 11 comune. Din cauza crizei generate de pandemie, mai multe autobuze ar putea fi trase pe dreapta, iar cursele, înjumătățite.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button