AdministrațieȘtirile zilei

Ce se întâmplă cu patinoarul Ice Magic?

Este întrebarea la care vor răspunde consilierii locali în sedința CLM de joi, 29 octombrie. Pe agenda aleșilor municipiului figurează un proiect de hotărâre privind preluarea, de către Primărie, a patinoarului aflat în administrarea Elcar Gid.
Patinoarul buzoienilor  se află în administrarea societății Elcar Gid începând din anul 2007. Atunci, în urma unui contract de asociere în participațiune cu Primăria municipiului Buzău, firma a obținut control total asupra patinoarului, derulând aici lucrări de renovare și ice magicmodernizare. Anual, mii de elevi din județ au avut acces gratuit pe gheață, grație unei subvenții acordate administratorului de către Primărie. Numai anul trecut, municipalitatea a plătit societății Elcar Gid suma de 787.500 de lei, pentru ca elevii să se bucure de practicarea patinajului.
Potrivit proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi, patinoarul ar urma să reintre în administrarea municipalității, după ce firma a decis să renunțe la afacere. Ea ar putea cere restituirea de către primărie a investiției, ținând cont că de-a lungul anilor, aici s-au cheltuit bani pentru asigurarea condițiilor moderne de patinaj.
Potrivit unui raport al Curții de Conturi, în perioada 2012-2014, 80% din veniturile patinoarului (aprox. 16.8 miliarde de lei vechi) au provenit exclusiv din contractul cu municipalitatea, ceea ce înseamnă că asocierea cu primăria a fost una profitabilă pentru administrator.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: