CORONAVIRUS

Ce se mai găsește prin blocurile din Buzău (VIDEO)

Holurile blocurilor din oraș fac concurență serioasă talciocului buzoian. Piese de mobilier, scule, electrocasnice defecte, butoaie cu murături și alte mărunțișuri sunt depozitate pe scară sau în subsol, spre disperarea vecinilor care nu mai suportă peisajul, dar mai ales mirosul.

O acțiune desfășurată recent de către polițiștii locali în unele blocuri din municipiul Buzău a scos la iveală o serie de nereguli ale locatarilor. Una dintre acestea se referă la amplasarea de mobilier sau alte obiecte pe holul comun al blocului. Nu mai puțin de 42 de buzoieni au fost prinși că și-au depozitat dulapurile cu murături pe holul comun al blocului:

„Având în vedere prevederile HCL 326/2017, privind măsuri edilitar-gospodăreşti, administrarea fondului locativ public şi privat şi alte măsuri pentru asigurarea ordinii şi curăţeniei în municipiul Buzău, politistii locali au actionat pentru prevenirea încălcării, Art. 2, din hotarîre, aducînd la cunostinţă asociaţiilor de proprietari, proprietarilor de gospodării individuale şi cetăţenilor care locuiesc în imobile cu două sau mai multe apartamente,  că au următoarele obligaţii cu privire la întreţinerea şi păstrarea curăţeniei clădirilor, locuinţelor, anexelor gospodăreşti, incintelor, împrejmuirilor acestora, arterelor de circulaţie, a locurilor publice şi a menţinerii esteticii municipiului:  i) să păstreze permanent libere căile de acces în imobile şi curţi interioare, facilitînd astfel accesul pompierilor, salvării, sau altor forme de intervenţii; în acest sens pe căile de acces se interzice depozitarea oricăror materiale (deşeuri, materiale de construcţii, mărfuri, ambalaje etc;  j) să nu depoziteze mobilă sau alte bunuri care împiedică dreptul de folosintă a spaţiilor comune în condominium”.

Cei 42 de cetățeni care au fost depistați de polițiști cu murăturile pe scările blocului au fost avertizați că, în cazul în care nu vor elibera spațiul respectiv, vor fi amendați.

Regulamentul de conviețuire socială conține numeroase prevederi pe care locatarii de la bloc sau casă din Buzău trebuie să le respecte, și a intrat în vigoare anul trecut în luna noiembrie. Încălcarea obligaţiilor prevăzute în regulamentul de conviețuire socială se sancţionează contravenţional cu amendă cuprinsă între 500 și 1.000 lei. Autorităţile locale promit  că vor controla buncărele şi îi vor soma pe administratori să facă ordine.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button