Știrile zilei

Ce soluții propun buzoienii pentru problema traficului din oraș

Pe zi ce trece, Buzăul devine un oraș tot mai aglomerat, iar asta se vede nu doar la orele de vârf, ci și în restul zilei. Odată cu începerea școlii, problema a devenit și mai spinoasă, iar Primăria caută soluții pentru fluidizarea traficului. Până atunci însă, buzoienii vin cu propriile soluții:

„În primul rand vă duceți copii pe jos la grădiniță și la școală și tot pe jos îi aduceți după-amiază inapoi acasă, ca dimineața blocați jumătate de oraș”, a scris o buzoiancă.

„Să dea drumul odată la podul de la Vadu_Pasii, că noi,cei de la țară nu mai avem ce căuta în oraș să mergem în zona industrială..Se aglomerează Buzăul.de’..facem naveta cu mașina personală,nici autobuz să venim până la Buzău nu avem. Că na’ Săgeata este la capătul lumii…”, a propus o altă utilizatoare a rețelei Facebook.

Între timp, Primăria Buzău a găsit o soluție pentru fludizarea trraficului, iar marți, 14 septembrie, a fost făcut pasul cel mai important: s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru sistemul inteligent de trafic management și monitorizare. Specialiștii promit că, la finalul celor 16 luni de execuție, circulația pe cele cinci artere principale din oraș, pe care vor fi implementate noile soluții de trafic, va fi mult îmbunătățită și vor fi eliminate cozile.

Iată ce soluții mai avansează buzoienii pe Facebook, în urma articolului publicat de Reporter Buzoian:

  • Să dea drumul odată la podul de la Vadu_Pasii, că noi,cei de la țară nu mai avem ce căuta în oraș să mergem în zona industrială..Se aglomerează Buzăul.de’..facem naveta cu mașina personală,nici autobuz să venim până la Buzău nu avem. Că na’ Săgeata este la capătul lumii…
  • Cata Remus

   O soluție ar fi construcția de pasaje subterane pt pietoni pe tot bulevardul Uniri, cu fonduri Europene. Desființarea trecerilor de pietoni de suprafața. Iar in bariera Ploiești pasaje subterane pt mașini pe o direcție pt fluidizarea traficului…dar sunt vise prea mari🥴🥴🥴
  • Aramis Nicușor Florin

   Interzicerea tuturor rablelor, non euro, euro 1, 2 și uite asa se eliberează traficul, iar cei cu stați de ITP care dau verificarea tehnica la rable care nu merita sa se afle în trafic sa le închidă afacera și dosar penal
  • Anda Andru

   muta starea civila langa piata iar in locatie va face sediul de monitorizare a traficului…..halal oameni competenti are primaria…or sa faca tinerii poze langa Pacanele😂 si aglomeratia din piata , ca se mai insoara lumea si in cursul saptaman… 

   Vezi mai mult
  • Daniel Georgescu

   Parcări pe verticala , ca pe orizontala sa ocupat tot, cine sa gândească la primărie? Ne face locuri de promenadă !!! Ca sa circulam bine trebuie scoase mașinile de pe arterele principale .
  • Elena Milos

   Si locuri de parcare unde?
   Se vrea sa cumparam de la producatori, dar unde sa iti lasi masina, peste tot sunt locuri platite. Cat poti sa cari cu sacosa in autobuz?

   Angela Izabela Marinescu

   Sa dezvoltam parcari in gradinile private ale celor care au avizat constructii fara loc de parcare. Blocuri noi fara loc de parcare, case noi fara loc de parcare. Ca asa face taranul, vrea „vila” si pastreaza 2 mp de curte.
  • Vasile Ispășoiu

   O solutie ar fi sensurile unice. In acest fel ar putea fi dedicata o banda pt. mijloacele de transport in comun. Sa nu uitam parcarile supra/subterane.

   Andrei Moise

   Să aveți răbdare că tot acolo ajungeți 🙏👍
   • Popa Cristian

    Dragoş Stanciu in primul rand sunt parinti care abia se incadreaza in timp sa lase copii la scoala sau gradinita si sa ajunga si la munca. Ce facem? Ii lasam sa stea acasa la copii si sa le dea iarba sa manance ca la servici daca ii duc pe jos nu ajung?

    Dragoş Stanciu

    In Primul rand va duceți copii pe jos la grădiniță și la școală și tot pe jos îi aduceți după-amiază inapoi acasă, ca dimineața blocați jumătate de oraș

    Angela Izabela Marinescu

    Primaria si Inspectoratul pentru constructii – functionarii de acolo au mutilat orasul. Si aici si jn toata tara. Fie neprofesionisti, fie șpăgari.

    Mirel Zack

    mai plantam vreo 15 avioane si s-a rezolvat!

    Lucian Banica

    Hai mai! Chiar asa? S-a semnat contractul? Atunci m-am linistit. Stiu ca o sa merg mai putin incordat pe Unirii. O banda pe sens pentru autoturisme, una pentru autobuze (separata fizic) si una pentru biciclete. Pfff…cata lumina ati facut!!! Habar nu … 

    Vezi mai mult
  • Vladescu Mihail

   Un tronson subteran care sa traverseze unirii de la mec pana la Carrefour

   Grigore Stefan

   O luam toti spre Tintesti ca e mai liber!

   Marian Filipescu

   Gargară
  • Nilo Burlacu

   Nu are lumea bani așa duc copii la școla

   1

  • Ionut Isopencu

   Nu intereseaza pe nimeni.

   Aurel Andrei

   Lasam masinile acasa si circulam cu transbuzul

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 comentarii

 1. Să mai lase snobismul,caracteristic romanilor ,și confortul și sa mai folosească și câte o bicicleta sau pe jos că nu doare!Se vor locuri de parcare dar asta-i infrastructura pentru unii care au :tata mașina,mama,mașină serviciu tata,copilu a făcut și el 18 ani și ii trebuie și lui dar Toma e de vină că nu face nimic!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!