PoliticăȘtirile zilei

Ce target are PNL Buzău la parlamentarele din iarnă

În cadrul unei conferințe de presă susținute joi, la sediul PNL Buzău, liberalii fruntași ai organizației au vorbit, în premieră, despre obiectivele electorale stabilite pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Liderii PNL nu s-au ferit să admită că PSD ar putea avea un rezultat aproape dublu, însă și-aua rătat convingerea că, până la alegeri, se va reduce serios din această diferență.

Liberalii buzoieni şi-au propus să obţină cel puţin 30% din voturile alegătorilor la scrutinul din 11 decembrie. Trei dintre candidații pentru Parlament, Cristi Romanescu, Teodor Atanasiu şi Antonel Tănase, au ținut să precizeze că obiectivele PNL sunt stabilite clar:

„Suntem deja în precampanie electorală. Echipele sunt pregătite să obţină cele 30 de procente ca şi obiectiv în alegerile care urmează, în 11 decembrie. Sunt convins că putem să îndeplinim acest obiectiv, prin faptul că prim-minsitrul viitorului guvern este Dacian Cioloş. E o echipă care e în măsură să arate românilor respectul cuvenit şi de asemenea, să avem o Românie a locurilor de muncă”, a declarat liderul PNL Buzău, Cristi Romanescu, candidat la Camera Deputaţilor.

Un alt punct sensibil pe agenda PNL l-ar constitui problema locurilor de muncă, despre care a vorbit senatorul Teodor Atanasiu: „Aproape pe tot cuprinsul judeţului, principala problemă pe care o au cetăţenii, este cea a locurilor de muncă, în general, şi cea a locurilor de muncă bine plătite, în special. Chiar şi între cei care au servicii, sunt foarte mulţi care câştigă atît de puţin, încât sânt total nemulţumiţi de valoarea cu care este plătită munca lor.”, a afirmat Atanasiu.

Vicepreședintele Senatului a precizat că, dacă școala buzoiană ar pregăti forță de muncă strict calificată pentru oferta de pe piața muncii, atunci și buzoienii și-ar găsi mai ușor un job. El a precizat totuși că PNL susține crearea de locuri de muncă în domeniul privat, și nu la stat, acolo nu ar avea cine să le plătească:

„Locuri de muncă se fac în capitalism doar prin investiții; vorbesc despre locurile de muncă în sistem privat, pentru că la stat e mai greu să faci, fiindcă nu are cine să le plătească”, a mai spus Atanasiu.

El a explicat şi de ce ţinta de 30 % în alegerile parlamentare este deosebit de importantă: „Majoritatea votului, 80%, este împărţit de PSD şi PNL. Partea tristă e că PSD are aproape dublu, la ora asta, adică, vreo 52%, faţă de PNL care are vreo 28%. E foarte clar că va trebui, dacă vrem să obţinem rezultatul pe care ni l-am propus noi, va trebui să trecem de cele 30%, şi de aceea o să facem o campanie în care să apărem de câte ori putem în faţa electoratului”, a spus Teodor Atanasiu.

Prezent la întâlnirea cu presa de ieri, Antonel Tănase, candidat PNL Buzău pentru un loc de deputat, a prezentat în linii mari programul de guvernare al Partidului Naţional Liberal, punând accent pe relansarea economică. 

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close