Politică

Ce vrea să le spună Orban liberalilor din județul în care a fost trădat

Buzăul se numără printre județele în care președintele PNL, Ludovic Orban, a fost trădat chiar de omul pe care l-a propulsat în politica mare: Gabriel Avrămescu. În ciuda acestei realități, se pare că Ludovic Orban vrea cu tot dinadinsul să vină la Buzău, cu intenția de a-i convinge pe liberali să-l aleagă pe el la congresul din septembrie.

Indiferent de strategia pe care și-a ales-o, este deja clar că președintele liberal va avea misiune dificilă la Buzău. Dacă înainte era primit aici cu brațele deschise, acum lucrurile stau cu totul altfel. Președintele PNL, Gabriel Avrămescu, a virat partidul cu toată hotărârea pe drumul deschis de Florin Cîțu. Mai mult, Avrămescu, devenit unul dintre cei mai înverșunați dușmani ai lui Marcel Ciolacu și ai colaborării tacite cu PSD, încearcă astăzi să se desprindă de trecut.

Din acest motiv, toți liberalii suspectați că aveau legături cu fosta conducere sau care ar fi putut opta pentru varianta Ludovic Orban au fost trași pe linie moartă. Lucru explicabil, având în vedere că delegații liberali de la congres trebuie să fie de încredere și să aleagă „echipa câștigătoare”.

Cu ce strategie va veni Ludovic Orban la Buzău, fief declarat al lui Florin Cîțu? Iată o parte dintre mesajele pe care (încă) președintele liberal ar urma să le prezinte buzoienilor, conform Opinia Buzău:

  • Eu am dus partidul la guvernare, deși majoritatea PSD-ALDE părea indestructibilă. Cu mine întors la Pala­tul Victoria ca premier aveți garanția că veți fi la putere până în 2024. Cu Cîțu, nu.
  • N-am știut nimic de povestea cu accidentul din SUA. Dacă știam, nu-l mai susțineam ca premier.
  • Prin faptul că și-a ascuns trecutul, Florin Cîțu afectează grav imaginea partidului. Pierdem teren nu doar în fața PSD, ci și a celor din USR-PLUS.
  • Cîțu nu poate negocia o majoritate parlamentară în cazul în care USR-PLUS iese de la guvernare. Eu pot.
  • Cîțu a mințit pe toată lumea: pe mine, pe Iohannis, întreg partidul. Povestea cu arestarea va prăbuși cota de încredere a guvernului și a partidului.
  •  A refuzat să numească secretarii de stat validați de forurile partidului.    Și-a pus doar apropiații în funcții.
  • Din postura de președinte al PNL, am girat mii de numiri în funcții pe plan local. Dacă Cîțu pierde guvernarea, și voi vă pierdeți funcțiile.
  • Cîțu ignoră partidul. L-a schimbat pe Nazare fără o decizie a conducerii PNL.
  • Cîțu nu și-a respectat cuvântul față de mine. Mi-a promis că nu va candida la șefia partidului dacă îl susțin pentru funcția de premier. Eu l-am numit li­der al senatorilor PNL și ministru de Finanțe.
  • Rareș Bogdan și Alina Gorghiu mai rău fac partidului când încearcă să-i ia apărarea lui Cîțu.

Între timp, detractorii lui Orban au semnat o scrisoare prin care se delimitează definitiv de acesta, anunțând cumva și ce îl așteaptă pe actualul lider al PNL după ce va pierde alegerile. Printre adversarii lui Orban se numără și liderul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: