EducaţieȘtirile zilei

Cea mai aglomerată școală din Buzău. O clasă va învăța în cancelarie

O problemă care risipise liniștea în sânul celei mai mari școli gimnaziale din județ și-a găsit rezolvare. Aseară, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Buzău au anunțat că cele două clase pregătitoare de la Școala Gimnazială Nr. 11 nu vor mai fi mutate, elevii urmând să învețe tot în imobilul de pe strada Pietroasele.

Recent, în spațiul public au apărut informații conform cărora conducerea Școlii nr. 11 din Buzău ar susține mutarea a două clase de step-by-step în clădirea Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”. Principalul motiv al mutării elevilor a fost lipsa de spațiu, în condițiile unui număr record de cereri de înscriere primite anul acesta.

Nu a durat mult până când vestea a ajuns la urechile părinților. Revoltați că, începând cu 5 septembrie, copiii lor trebuie să învețe într-o altă școală, aceștia au solicitat decidenților să revină asupra măsurii. După discuțiile purtate cu părinții, reprezentanții școlii și ai Inspectoratului Școlar Județean au identificat o soluție pentru ca elevii să rămână în unitate:

O clasă  va funcționa în cancelaria profesorilor, iar cealaltă în cabinetul de consiliere. Ambele încăperi au suprafața necesară transformării în săli de clasă pentru 25 de copii. Varianta pare să fie pe placul părinților, iar în acest moment există toate premisele începerii unui an școlar fără tulburări la cel mai mare gimnaziu din județ.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

  1. Fiecare părinte sa își dea copilul la școala de proveniență. Peste tot cadrele didactice sunt pregătite și calificate. Nu se fac minuni la școală 11,daca elev învață bine dacă nu nu.

    1. Aveți dreptate.La școală 11 nu umbla câinii cu colaci în coadă….este doar un mit.Ar tb sa se verifice mai bine vizele de flotant ale părinților…..etc….condiții mai drastice….sa aibă ambii părinți buletinele schimbate pe adresa respectiva….sunt curioasa când s-a făcut recensământul copiilor la fata locului….la adresa….tot asa mulți au ieșit…..?cu siguranță NU…ca pe cei din Mărăcineni și din Broșteni…Dorobanti….etc…nu puteau sa-i găsească în Micro 3

  2. Cred că acest aranjament s a făcut pe multi bani ale părinților că doar nu s au dus acolo cei săraci, uite așa se strică învățământul, totul este pe mulțimii bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button