Utile

Cel mai eficient sistem de control al nivelului de apă din bazin

Unul dintre regulatoarele de nivel care este cel mai utilizat în viața de zi cu zi și în industrie,  este plutitorul electric bazin de apă. Alege aici un plutitor electric bazin apă, deoarece, construcția sa simplă, conexiunea ușoară și funcționarea fără probleme, fac ca acest dispozitiv să fie preferat pentru controlul nivelului de apă din bazin.

Dispozitiv de reglare electrică a lichidelor

Corpul cilindric galben este greutatea, iar galben-albastru este plutitorul. În corp, acționând ca o greutate, există o gaură axială prin care este trecut cablul. În funcție de locația greutății de-a lungul cablului, distanța dintre acesta și plutitor se modifică și, prin urmare, brațul plutitorului se schimbă. Astfel, se face o corecție a nivelului la limita superioară, la atingerea căreia, regulatorul de nivel oprește pompa.

La instalarea acestuia, trebuie respectat nivelul limită inferior, la care regulatorul de nivel trebuie să pornească pompa și rezervorul să înceapă să se umple, la 0,2 m de jos. O altă condiție necesară este ca diametrul rezervorului, dacă este rotund sau lățimea acestuia dacă are o formă dreptunghiulară, să nu fie mai mic de 0,6 m. Lungimea totală a cablului este de 20 de metri. Temperatura lichidului reglat nu trebuie să fie mai mică de 0 grade C și nu trebuie să depășească 50 de grade C. Nu atinge lichidul cu regulatorul de nivel conectat la rețea. Când este conectat la rețea, trebuie utilizat un dispozitiv de curent rezidual de 30 mA.

Regulatorul de nivel al lichidului este util în special pentru pompele submersibile care se defectează dacă nu există apă în bazin care să le răcească. Conectarea unui regulator de nivel la pompă nu permite acest lucru.

Opțiuni de conexiune

Conexiunea electrică poate fi realizată în 3 moduri diferite:

  • Opțiunea 1 – conexiune cu funcția de umplere a rezervorului. Firul albastru al regulatorului de nivel este conectat la firul de fază al pompei electrice, iar negrul la zero al instalației (firul maro este izolat). După pornirea pompei prin intermediul unui starter, aceasta începe să umple bazinul cu apă. Când apa atinge nivelul presetat, plutitorul deschide contactul normal închis și oprește pompa. Această operație se caracterizează prin faptul că pompa este pornită manual.
  • Opțiunea 2 – conexiune cu funcția de golire a rezervorului. Firul maro este conectat la conductorul de fază al pompei electrice, iar negrul la zero al instalației (conductorul albastru este izolat). Când deschizi un robinet în partea de jos a rezervorului pentru a utiliza apa din bazin, nivelul începe să scadă. Când apa atinge nivelul limită inferior presetat, contactul normal deschis al regulatorului de nivel se închide și pornește pompa electrică. Această operație se caracterizează prin faptul că golirea se face manual.
  • Opțiunea 3 – conexiune cu umplere automată și funcția de golire a rezervorului. În această variantă, firul maro este conectat la faza pompei, iar albastrul la faza unei electrovalve situate în partea inferioară a rezervorului. Firul negru se conectează la zero din instalație. Când puterea este aplicată circuitului, pompa va umple vasul până când acesta atinge nivelul limită superior și plutitorul va deschide contactul normal închis, închizând contactul normal deschis și aplicând tensiune electrovalvei care începe golirea bazinului. În locul unei supape, poate fi utilizată o a doua pompă pentru a aspira apa din bazin. Procesul se va opri atunci când există o pană de curent în circuit.

Concluzie

Plutitorul electric bazin apă este utilizat oriunde este necesar să se controleze procesul de umplere și golire a rezervoarelor de apă și a altor lichide, cum ar fi piscine, puțuri, vase de expansiune atunci când se pompează apă prin sonde menajere, stații de epurare mici și altele. Dispozitivul său simplu și prețul redus îl fac un asistent de dorit și de încredere pentru multe activități care necesită controlul nivelurilor de lichide.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button