Știrile zilei

Cel mai grav accident al ultimilor ani | Mamă și fiică, UCISE pe trecerea de pietoni

Unul dintre cele mai tragice accidente rutiere produse în ultimii ani pe străzile Buzăului poate fi considerat cel de pe 17 noiembrie 2010, atunci când o femeie de 38 de ani și fiica sa, în vârstă de numai patru ani, au fost ucise pe trecerea de pietoni de un șofer vitezoman. La opt ani de la tragedia care a însângerat rondul de la „Orizont”, tânărul vinovat și-a primit pedeapsa.

În dimineața zilei de 17 noiemnrie 2010, o buzoiancă în vârstă de 38 de ani își ducea fetița de patru ani la grădiniţa din cartierul Orizont, acolo unde era înscrisă copila. La doar câteva sute de metri de unitatea de învăţământ, în zona rondului, cele două au încercat să traverseze strada. Aveau să fie însă  ultimii lor pași.

  • Șofer vitezoman, impact devastator.

La un moment dat, un autoturism a oprit în zona trecerii de pietoni pentru a le acorda prioritate. Nu același lucru s-a întâmplat și cu un BMW înmatriculat în Prahova, care circula cu o viteză foarte mare pe banda alăturată și care era condus de Ion Ţelea, un buzoian în vârstă de 27 de ani.

FOTO: ADEVĂRUL

Maşina venea cu viteză foarte mare şi a intrat direct în ele. Mama a intrat cu capul în parbriz şi i-a rămas scalpul acolo, iar fata a zburat prin aer, a aterizat pe lunetă şi apoi a căzut în cap pe asfalt.”, a declarat, la momentul respectiv pentru Adevărul, unul dintre martorii accidentului.

Ulterior, poliţiştii au stabilit că vinovat de producerea accidentului este tânărul şofer:

Accidentul s-a produs pe fondul vitezei excesive. Şoferul nu a dat prioritate de trecere pietonilor care s-au angajat regulamentar în traversarea străzii.”, a declarat inspectorul de poliţie care a efectuat cercetarea la fața locului.

Femeia a murit la scurt timp la Spitalul Judetean Buzău, iar fetiţa s-a stins în ambulanţa care o transporta la un spital din Bucureşti. Ulterior, poliţiştii au dezvăluit că tânărul care a provocat accidentul pe trecerea de pietoni avea mai multe amenzi pentru viteză şi avusese permisul de conducere suspendat pentru o depăşire ilegală.

  • Cinci ani pentru două vieți.

După opt ani de procese, șoferul vinovat și-a primit, în cele din urmă, pedeapsa. De curând, Ion Țelea a fost condamnat la cinci ani de închisoare şi despăgubiri morale şi materiale de aproape 17 miliarde de lei vechi către soţul şi băiatul femeii ucise pe trecerea de pietoni.

Conform sentinţei date de judecătorii buzoieni, o parte din daune vor fi suportate de firma de asigurări cu care tânărul avea încheiată o poliţă de asigurare. Astfel, tânărul trebuie să plătească 30.000 lei despăgubiri civile materiale către partea civilă Marius Ichim, 1.000.000 lei despăgubiri civile morale către partea civilă Marius Ichim şi 650.000 lei despăgubiri civile morale către partea civilă Ionuţ Sebastian Ichim.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALEGE PRIORITĂȚILE BUZĂULUI!

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */