AdministrațiePoliticăȘtirile zilei

Cel mai tare comentariu, după articolul cu Dobrița!

Materialul prezentat ieri de REPORTER BUZOIAN, referitor la realizările primarului Ionel Dobrița din Berca, a stârnit mii de reacții și aprecieri pe rețelele de socializare. Articolul a fost citit de peste 16.000 de persoane, iar unele dintre acestea au și comentat la știre.

Materialul a generat un val de aprecieri și reacții pozitive la adresa tânărului edil, deși au existat și voci care au criticat prestația sa la primărie. De departe însă, cel mai tare comentariu postat la articolul în cauză îi aparține cititoarei Dana Covaciu:

„Mai frumos decât la noi în Buzău, pe Cuza Vodă! Felicitări!”, a scris cititoarea pe Facebook.

Observația doamnei ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns. Zona zero a municipiului Buzău nu seamănă nici pe departe cu un centru istoric al unui municipiu reședință de județ. Reabilitat acum cinci ani cu fonduri europene în valoare de 4 milioane de lei, centrul vechi al orașului păstrează aceleași „nuanțe de gri”, nereușind să se ridice la înălțimea așteptărilor multora dintre cetățeni.

Centrul vechi al Buzăului nu strălucește la lumina zilei, iar prin obiectivele aparatelor de fotografiat se vede o stradă aproape pustie, cu bazine pline cu apă murdară, ce servesc mai degrabă drept locuri de îmbăiere pentru unii dintre locuitorii străzii.

  • Cuza Vodă, mai mult o zonă de tranzit.

Cuza-Vodă nu recreează în niciun fel atmosfera unei epoci trecute și nici nu reprezintă tocmai o zonă de promenadă. Motivul, centrului nostru istoric îi lipsesc multe dintre elementele de bază ale acestui concept. Terasele sunt inexistente, vegetația suferă și ea, iar multe dintre clădirile ce străjuiesc vechea stradă sunt în paragină.

Centrul vechi al orașului nu este o zonă de plimbare senzațională pe timpul zilei, iar noaptea este ca și inexistentă. Spre deosebire de alte centre vechi, la Buzău lipsesc cu desăvârșire terasele și cluburile care ar putea asigura distracția generației tinere.

Se poate și invers. La redacție sosesc semnale că unii primari dorm în ghete de trei ani.

Revenind la paralela cu zona centrală din Berca, trebuie spus că unitatea de măsură este diferită. Ionel Dobrița a creat un centru modern, dar nici Buzăul nu a stat pe loc în acești ani. Așadar, comentariul trebuie citit în cheie veselă, deși nu este exclus ca reacțiile să fie tot în linia cunoscută, adică a boicotării publicațiilor care își permit să pună degetul pe rană.

NOTĂ: În materialul atașat puteți găsi un VIDEO elocvent despre centrul vechi al Buzăului. În urmă cu patru ani, Primăria a primit premiul pentru „Cel mai frumos centru istoric în 2015”.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close