AdministrațieȘtirile zilei

Centrul de Permanență Berca, în pericol de a fi închis, din cauza lipsei de personal

În pragul desființării din cauza lipsei de personal. În această situație se află Centrul de Permanență Berca, înființat în urmă cu patru ani pentru a deservi aproape 15.000 de locuitori de pe Valea Buzăului, după ce unul dintre medici a părăsit echipa. Dacă nu se va găsi un înlocuitor din rândul medicilor de familie, centrul se va închide.

După închiderea masivă a unităților sanitare în perioada guvernării Boc, Centrul de Permanență din Berca a fost soluția găsită de administrație pentru a asigura un minimum de asistență medicală populației de pe Valea Buzăului. Înființat prin eforturile medicului coordonator Tit Cutulschi, centrul avea cinci medici de familie, fiecare asigurând câte o gardă pe zi, de luni până vineri. După retragerea unuia dintre medici începând cu data de 13.11.2017, Direcția de Sănătate Publică s-a autosesizat și a transmis o adresă în care precizează că, în lipsa celui de-al cincilea medic, centrul va fi închis.

În adresa transmisă tuturor cabinetelor medicilor de familie din județul Buzău, DSP face un apel către medicii care doresc să facă parte din echipa de la Berca. Potrivit primarului Ionel Dobrița, remunerația lunară este de aproximativ 1000 de lei, iar programul de lucru presupune patru gărzi pe lună, în fiecare vineri, între orele 15:00 și 07:00.

„Nu reușim să angajăm. Este esențial să menținem deschis acest centru.” – Ionel Dobrița, primarul comunei Berca

Lipsa personalului medical afectează mai multe unități spitalicești județene, iar Buzăul nu face excepție. La Pârscov, de pildă, fostul spital închis de guvernarea PDL nu se poate redeschide din cauza lipsei de medici și de asistenți medicali.

În tot acest timp, țara noastră califică medici în centrele universitare de înaltă calitate. După finalizarea studiilor, cei mai mulți dintre absolvenți aleg calea străinătății, dezamăgiți de salarizarea și de condițiile de lucru din România.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button