Știrile zilei

Centura Buzăului, amenințată din nou cu blocajul, dacă asigurările nu scad

Cozile de mașini formate luni pe variantă după protestul transportatorilor a fost o nimica toată. O acțiune similară, dar la o scară mult mai mare, este de așteptat să aibă loc și lunea viitoare, pe drumurile de trafic greu, dacă tarifele RCA nu scad. De asemenea, pe 15 septembrie urmează să aibă loc un protest de amploare, la care sunt așteptate peste 100.000 de mașini. Protestul va începe simultan, atât în București, cât și în celelalte orașe, începând cu ora 09,00.

Un protest al transportatorilor împotriva tarifelor RCA ­exa­gerat de mari a blocat, luni, atât șoseaua de centură a municipiului Buzău, cât și principalele intrări și ieșiri din oraș. Zeci de mașini de mare tonaj s-au încolonat, ieri dimineață, pe centura ocolitoare și au mers cu cel mult 10 kilometri pe oră, spre disperarea celorlalți șoferi blocați în spatele lor. Acțiunea a fost organizată de Federația Operatorilor din Transport, ­fi­liala Buzău, și se vrea a fi un semnal de alarmă față de scumpirea exagerată a RCA în ultimii ani.Transportatorii se plâng că polițele RCA îi costă dublu față de alte țări europene și că nu au beneficiat niciodată de ajutor din partea firmelor de asigurări.

Prețurile mari la RCA îi afectează și pe cei care dețin firme de transport persoane. „Am ajuns la un microbuz de 11 persoane să plătim 80 de ­mi­lioane asigurare, asigurarea pentru care la început plăteam 18, 19 milioane, maxim 25 de milioane”, a spus un protestatar.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

  1. Codul rutier:
    „ART. 99
      (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:
      1. conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză cu cel puţin 10 km/h sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv;”
    Ar fi trebuit amendati conform art. de mai sus pt. bataia asta de joc la adresa oamenilor, dar politia, ca de obicei, nu-si face datoria cum trebuie (de ex. se parcheaza inclusiv pe trecerile de pietoni in mod constant, dar nu am auzit sa se intervina in cazuri din astea – str. Spiru Haret e plina de asa ceva)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button