Știrile zilei

Cetățean de Onoare al județului Buzău | Cine este Nicolae Bulat?

Nicolae Bulat, istoric, scriitor și pârcălab al Cetății Soroca din Republica Moldova a fost desemnat „Cetățean de Onoare al Județului Buzău”, la propunerea preotului Mihail Milea. Tot astăzi, la Consiliul Județean, Nicolae Bulat a lansat cartea „În căutarea unui mare erou – Generalul Stan Poetaș”.

Istoric și scriitor, Nicolae Bulat s-a remarcat în activitatea de menținere și promovare a valorilor culturale, istorice și lingvistice românești. Fervent susținător al românismului pe ambele maluri ale Prutului, Nicolae Bulat are o bogată activitate de profesor, scriitor și istoric, fiind un exemplu de consecvență patriotică, pusă în slujba unui ideal de suflet: unirea României cu Republica Moldova.

„Domnul Nicolae Bulat, mare istoric și scriitor, a primit titlul de Cetățean de onoare al Județului Buzău, un titlu meritat cu prisosință pentru toate eforturile sale de a promova spiritul românesc de pe ambele maluri ale Prutului.
Tot astăzi, la Consiliul Județean Buzău, domnul Nicolae Bulat a lansat cartea „În căutarea unui mare erou – Generalul Stan Poetaș” prin care ne aminește că avem datoria de a-i omagia pe cei care au reușit să realizeze un vis aparent imposibil: unirea tuturor românilor!
Îi felicit pe toți cei care au contribuit la realizarea acestei cărți!”, a scris președintele Consiliului Județean Buzău pe Facebook.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5