Știrile zilei

Chestorul Bogdan Despescu, în cărți pentru șefia Poliției Române!

Chestorul-șef de poliție Bogdan Despescu este unul dintre favoriții pentru preluarea funcției de șef al Inspectoratului General al Poliției Române. Numele buzoianului Despescu apare alături de cel al chestorului Liviu Vasilescu, de asemenea în cărți pentru șefia IGP. Indiferent cine va fi ales șef – spun unele surse -, celălalt îi va fi adjunct.

Potrivit G4Media.ro, în prezent există două propuneri pentru prelurea șefiei Inspectoratului General al Poliției Române: Liviu Vasilescu, fostul șef al Direcției de Operațiuni Speciale (DOS) și Bogdan Despescu, cel care a mai fost în fruntea instituției.

Premierul Viorica Dăncilă nu a decis deocamdată care dintre cei doi va prelua conducerea, însă aceleași surse au explicat că indiferent de cine va fi ales, celălalt îi va fi adjunct. Alte surse spun că s-ar fi cerut deja un aviz din partea Corpului Național al Polițiștilor pentru numirea lui Liviu Vasilescu, OK-ul fiind dat.

  • Cine este Bogdan Despescu?

Bogdan Despescu a mai deținut funcția de inspector general al IGPR din decembrie 2015 până în ianuarie 2018, când a fost demis ca urmare a scandalului declanșat de cazul unui polițist de la Brigada Rutieră a Capitalei, Eugen Stan, acuzat că este pedofil.

Despescu a fost atunci schimbat din funcție la cererea ministrului de Interne Carmen Dan, de către premierul interimar Mihai Fifor, după demisia Guvernului Tudose. La scurt timp de la revocarea sa, Despescu a afirmat că deţinea date încă de la finalul anului 2017 despre intenţia lui Carmen Dan de a-l demite, iar incidentul cu proliţistul pedofil a fost o oportunitate speculată şi un veritabil pretext.

Funcția de șef al Poliției Române a rămas vacantă la sfârșitul lunii iulie 2019, după demiterea lui Ioan Buda de către ministrul de Interne de atunci, Nicolae Moga. Motivul a fost legat de modul în care a fost gestionat cazul dispariţiei fetei din Caracal. În prezent, Poliția Română este condusă interimar de comisarul-șef Florin Dragnea.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5