Știrile zilei
ULTIMA ORĂ

UPDATE: Trupul lui Lucian a fost găsit!

UPDATE: Cadavrul lui Lucian Maftei, bărbatul înecat duminică în lacul Meledic a a fost găsit astăzi la o adâncime de circa 10 metri. Imagini disponibile la adresa: Facebook.com/Manzăleștean Spațiul.


Au trecut aproape 48 de ore de la momentul fatidic în care o ambarcațiune cu doi oameni la bord se răsturna din senin pe lacul Meledic, supranumit de localnici „Lacul fără fund”. Unul dintre bărbați avea să se salveze, în timp ce prietenul său avea să se ducă la fund cu tot cu barcă. De atunci și până astăzi, scafandrii au căutat neîncetat trupul victimei, în timp ce în jurul tragediei localnicii încep să țeasă povești pline de mister.

„Nimeni nu i-a dat vreodată de fund”, spun unii oameni, în timp ce alții avansează un scenariu și mai fantezist: Adâncimea lacului ar fi, într-adevăr, de șapte-opt metri, însă în mijloc s-a afla o groapă imensă, din care nu mai iese nimeni. În realitate, lacul nu este în nicio porțiune mai adânc de zece metri, însă vegetația de pe fund poate fi o capcană mortală.

De altfel, acesta pare scenariul cel mai verosimil în aceste condiții în care, de două zile, cadavrul bărbatului nu iese la suprafață, iar scafandrii nu văd nimic în apă.

Localnicii mai spun că este posibil ca trupul victimei să nu mai fie găsit niciodată; astfel de cazuri – puține, ce-i drept – s-au mai înregistrat în trecut.

Lucian, un bărbat originar din Dumitrești, Vrancea, lucrase la modernizarea unui drum din zonă și a hotărât să-și aducă familia într-un weeķend la Meledic. L-a adus și pe prietenul său și pe familia acestuia, care au văzut totul de pe mal.

Barca în care se aflau cei doi aparținea unui localnic pe care bărbatul de 50 de ani îl cunoștea. Supraviețuitorul ar fi încercat să-l tragă la mal pe prietenul său însă, nu a reușit. Lucian s-a dus la fund cu tot cu barcă, iar din acel moment sunt de negăsit.

Întins pe mai puţin de un hectar, deşi se află într-o adâncitură creată pe un masiv de sare, lacul de la Meledic are apa dulce. Adâncimea lui depăşeşte șapte metri. În timpul verii, aici se face plajă şi se pescuieşte. Nu este indicat scăldatul, deoarece apa devine extrem de rece la doar un metru distanţă de mal.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close