Administrație

Cilibia, comuna care s-a încăpățânat să reușească

Acum opt ani, comuna Cilibia era un fel de Sărăceni din pilduitoarea nuvelă sadoveniană „Popa Tanda”. Dar noul primar, Ion Enache, n-a acuzat niciun moment greaua moștenire, ci s-a pus pe treabă. Astăzi, grație investițiilor din ultimii, ani, comuna arată altfel, iar viața locuitorilor s-a schimbat semnificativ.

Situată la 20 de kilometri de Buzău, pe drumul care merge către Brăila, comuna Cilibia se poate mândri cu una dintre cele mai bune rate de progres, raportat la starea în care se găsea acum opt ani, când la Primărie a fost aleasă o nouă echipă administrativă.

Cu un gospodar la cârma comunei, în persoana inginerului Ion Enache, administrația a reșușit să țină pasul cu vremurile, atrâgând fonduri extrabugetare pentru dezvoltarea multilaterală a localității.

Rând pe rând, s-au asfaltat străzile, s-au modernizat școlile și grădinițele, s-a construit un centru educațional modern, a fost implementat sistem modern de alimentare cu apă, au fost achiziționate utilaje de mare ajutor pentru gestionarea problemelor comunei, dar, mai ales, au fost demarate proiecte care vor schimba ireversibil fața localității.

În zone în care nimeni nu mai credea că se poate face ceva au răsărit locuri de joacă pentru copii și s-au pus bazele unor clădiri moderne, menite să încurajeze manifestările culturale.

Lista reușitelor administrației de la Cilibia va continua, însă nu putem încheia fără a menționa atenția deosebită acordată de edil generației tinere. Mărturie stă, în acest sens, noul teren de sport multifuncțional din incinta școlii, care permite desfășurarea în condiții moderne a oricărui tip de activități fizice.

Și pentru că cel dintâi model e chiar „Casa primarului” (cu ghilimelele de rigoare), merită menționat faptul că și sediul Primăriei s-a modernizat. Cu fonduri proprii, administrația a schimbat în bine aspectul curții și al clădirii în care intră zilnic zeci de oameni pentru a primi sprijin și îndrumare.

Nu a fost uitat nici sediul postului de poliției. Cu 100.000 de lei a fost reabilitată anexa în care își desfășoară activitatea oamenii legii.

La Cilibia, tradiția se îmbină cu modernitatea. În comună a fost implementat un sistem de supraveghere video integrat wireless ce monitorizează 24 din 24 obiectivele de interes local și sporește gradul de siguranță în comună.

VA URMA.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button