ARTICOLUL ZILEIPoliticăȘtirile zilei

Cinci primari din județul Buzău au trecut la PSD

Cinci primari aleși pe listele partidelor PMP și PRO România au fost prezenți, astăzi, la conferința de presă a Partidului Social Democrat Buzău. Liderul interimar Lucian Romașcanu a precizat că, de azi înainte, ei își vor desfășura activitatea alături de PSD.

După primirea celor cinci aleși, PSD Buzău ajunge la 73 de primari din 87 existenți la nivelul județului. Surse din zona politică susțin că și alți primari și consilieri locali de la alte partide se pregătesc să facă pasul spre PSD.

Avem alături de noi cinci primari din județul Buzău, care și-au exprimat dorința de a ni se alătura. Suntem compatibili din punct de vedere ideologic si avem același scop atât politic, cât și administrativ. Sunt cinci primari foarte buni, care își fac treaba în comunitățile lor și ne bucurăm să îi avem alături.”, a precizat deputatul Romeo Lungu, secretarul executiv al PSD Buzău.

Cei cinci primari care s-au alăturat PSD Buzău sunt:

  • Primarul comunei Puiești,  Rodica Bârlă,
  • Primarul comunei Zărnești, Sorin Matei,
  • Primarul comunei Scorțoasa, Săcuiu Vasile,
  • Primarul comunei Colți, Ștefan Gheorghe,
  • Primarul comunei Năeni, Burducea Petre.

Cei cinci primari nu își vor pierde mandatele decât dacă își dau demisia din partidele pe listele cărora au fost aleși. Deocamdată însă, este posibil ca primarii prezentați astăzi de PSD să sprijine organizația din postura de simpatizanți, urmând a deveni membri cu acte în regulă înaintea alegerilor locale viitoare.

În cadrul conferinței, președintele interimar al PSD, Lucian Romașcanu, a vorbit și despre blocajul creat la nivelul administrației buzoiene, după plângerea depusă de o persoană rămasă necunoscută pe numele primarului Constantin Toma.

Ministrul Culturii a cerut organelor de anchetă să își facă treaba „extrem de repede”, pentru a nu ține pe loc lucrările de dezvoltare a Buzăului. De asemenea, primarul Toma a precizat că „proiectele Buzăului merg mai departe”.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button