Știrile zilei

Cine este noul paroh al Catedralei „Sfântul Sava”

Catedrala copiilor „Sfântul Mucenic Sava” din Buzău are de sâmbătă un nou preot paroh. Este vorba despre Ionuţ-Cristian Vuţă, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic şi Misionar. Părintele Vuță a crescut și s-a format lângă părintele Milea, cel care a inițiat construirea catedralei de pe Bulevardul Unirii.

Prezentarea noului paroh de către Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a avut loc după slujba Vecerniei cu Litie, oficiată de ierarhul locului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte consilieri şi inspectori eparhiali, actuali şi foşti profesori ai Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul”, slujitorii lăcaşului de cult, precum şi alţi slujitori ai Catedralei Arhiepiscopale „Înălţarea Domnului”. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

„L-am rânduit aici pe părintele Ioan Vuță, în speranța că va continua ceea ce a început părintele Florentin Duca în anul 2015, din punct de vedere administrativ. Aceasta nu înseamnă că este umbrită în vreun fel activitatea săvârșită de ceilalți doi preoți mai vechi. În Biserică nu există competiție, ci complementaritate. Știm cu toții că cel care a pus bazele acestei biserici, numită «bisericuța copiilor», este părintele Mihail Milea. Meritele sale nu sunt contestate de nimeni. Părintele Milea este profesor la Seminarul Teologic din Buzău, iar părintele Aurelian Damian este profesor la Colegiul Național «Bogdan Petriceicu Hasdeu». Amândoi sunt implicați foarte mult în viața duhovnicească. Prin urmare, cei trei preoți, fiecare cu meritele și cu darurile sale, vor coopera de așa manieră, încât viața bisericească la Parohia «Sfântul Sava» să fie armonioasă și dinamică”, a subliniat Chiriarhul Buzăului și Vrancei.

În cuvântul său, părintele Ionuț-Cristian Vuță a precizat următoarele: „Mulțumesc Bunului Dumnezeu și Înaltpreasfinției Voastre pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o, de a sluji la Catedrala «Sfântul Sava», unde am crescut alături de părintele Mihail Milea și de părintele Aurelian Damian. Mă voi strădui să împlinesc ceea ce mi-ați încredințat, după cuvântul Sfântului Porfirie, «în rugăciune, în tăcere și cu multă iubire»”.

De asemenea, fostul preot paroh, Florentin Duca, protoiereu al Protopopiatului Buzău II, a adresat un cuvânt de mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian și a evidențiat frumoasa colaborare pe care a avut-o cu preoții și credincioșii de la Catedrala „Sfântul Mucenic Sava” până în luna februarie a acestui an, când a revenit la Parohia Măgura.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button