PoliticăȘtirile zilei

Cine este Silviu Iordache, afaceristul propus de PLUS pentru funcția de prefect al județului Buzău

Un antreprenor de succes, o persoană discretă, fără legături cu politica.

După îndelungi consultări, reprezentanții PLUS Buzău au căzut de acord în privința persoanei care să ocupe funcția de prefect al județului Buzău. Ieri, Biroul Politic al Partidului Libertății, Unității și Solidarității a validat propunerea de susținere, în funcția de prefect, a tânărului om de afaceri buzoian Silviu Iordache.

După ce PNL a modificat legea privind statutul prefecților, nemaifiind nevoie ca acesta să fie ales din rândul înalților funcționari publici, aria de selecție a viitorului șef al „Casei Albe” s-a lărgit considerabil. Acest lucru a deschis însă calea pentru interminabile jocuri de culise sau – mai bine zis – bătăi pe ciolan, mai ales că, la Buzău, cele patru funcții de conducere – un prefect și doi subprefecți și un secretar –  se vor împărți între două partide, PNL și PLUS.

După ce l-au mazilit pe fostul președinte, Răzvan Moraru, reprezentanții PLUS și-au îndreptat atenția către o persoană asupra căreia să nu planeze nicio suspiciune de lipsă de integritate. Așa au ajuns la Silviu Iordache, un tânăr m de afaceri din județul Buzău, intrat în mediul business la numai 20 de ani.

  • Cine este Silviu Iordache?

Tânărul antreprenor Silviu Iordache este acționarul unic al unei societăți buzoiene de panouri solare, cu sediul în localitatea Spătaru. La numai 20 de ani, Iordache și-a deschis propria firmă care furniza servicii de Internet și telefonie fixă pentru ca, în 2009, să se lanseze în businessul mare cu o firmă ce produce panouri solare.

Potrivit spuselor sale, Silviu Iordache a pornit la drum cu o investiție rizibilă – 500 de euro. Mai târziu, când a început afacerea cu panouri solare, a accesat un proiect cu finanțare europeană în valoare de aproximativ 200.000 de euro.

„Am pornit cu o investiţie mică, aproximativ 500 de euro. Totul s-a dezvoltat din cifra de afaceri pe care am avut-o din vînzări, am investit banii din mers. M-a ajutat piaţa în zona de servicii de Internet, pentru că era o nişă unde puţini aveau experienţă, eram şi noi printre ei, dar am reuşit să creştem repede, odată cu piaţa.

În 2004, cînd am început activitatea, pe piaţa din Buzău nu exista decît un singur operator local ce furniza servicii de Internet. Noi am fost al doilea operator din oraş. Era ceva nou, era şi mai ieftin decît la celălat furnizor. Atunci în marketing erau acei, early-adopters, cei care adoptă repede tehnologia. Aceştia erau nişa noastră de clienţi la început. A fost greu pentru că adminstratorii de blocuri, în general persoane în vîrstă nu ne lăsau să intrăm să ne tragem firele, iar tinerii insistau şi apăreau mereu discuţii.”, a povestit Silviu Iordache pentru o publicație financiară.

Astăzi, PLUS Buzău îl susține pentru funcția de prefect al județului Buzău. El ar urma să facă echipă cu doi subprefecți susținuți de PNL: unul care a fost deja instalat, Marieta Boloș, iar celălalt, cu șanse mari să fie învestit zilele următoare. Este vorba despre Adina Moiseanu, care a mai ocupat această funcție până acum două săptămâni.

În urmă cu câțiva ani, într-un interviu pentru emisiunea Business2B de la Focus Tv, Silviu Iordache a povestit cum și-a construit afacerea:

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button