AdministrațieȘtirile zilei

Cine este următorul Cetățean de Onoare al județului Buzău?

Consiliul Județean Buzău a făcut o tradiție din a recunoaște, cel puțin formal, contribuția unor persoane cu merite deosebite în promovarea imaginii județului. Rând pe rând, instituția condusă de Petre Emanoil Neagu a acordat râvnitul titlu unor nume sonore ale educației, culturii și sportului buzoian, iar acum este rândul unui mare dascăl să primească distincția.

Potrivit Opinia Buzău, următorul Cetățean de Onoare al județului este unul dintre profesorii emblematici ai Colegiului Națio­nal „Bogdan Petriceicu Hasdeu”. Este vorba despre profesorul de fizică Mihai Melnic, fost consilier local în anii ‘90.

Demersul în acest sens a fost inițiat de președintele Consiliului județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, iar proiectul de hotărâre va fi supus aprobării membrilor CJ în ședința ordinară de joi, 28 februarie.

„Domnul profesor a avut o carieră didactică atât la catedră, cât și ca responsabil în cadrul Inspectoratului Școlar Județean, implicându-se și în politică fiind în mandatul 1992-1996 consilier local în consiliul Local al municipiului Buzău ,fără a abandona promovarea învățământului. A pregătit elevi pentru olimpiade naționale și internaționale la fizică, obținând rezultate remarcabile. Prin acordarea acestui titlu, omagiem un dascăl devotat misiunii sale de formator de caractere și educație la nivel de performanță.”, se precizează în expunerea de motive a președintelui CJ, la proiectul de hotărâre.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close