PoliticăȘtirile zilei

Marcel Ciolacu se înconjoară de oameni tineri

Președintele Camerei Deputaților, buzoianul Marcel Ciolacu, țintește sus în ierarhia politică de la noi, iar pentru asta se înconjoară de oameni tineri. Liderul interimar al PSD poate deveni omul anului în politica românească pentru că respectă câteva reguli nescrise ale devenirii unui lider.

Văzut ca unică șansă de salvare a partidului după marasmul în care formațiunea s-a zbătut în ultimii ani, Ciolacu mizează pe energia și vigoarea membrilor mai tineri din PSD. Fără a neglija aportul de echilibru și înțelepciune al partenerilor mai versați în politică, precum Paul Stănescu sau Mihai Tudose, Ciolacu acordă credit liderilor care pot asigura o tranziție sigură și necesară în politică: de la paradigma tătucii, jupân sau baron local în județ, la politica ceva mai democratică a coordonatorului, membru cu drepturi egale în echipa unei organizații.

Primii lideri tineri pe care Ciolacu i-a avansat electoratului de stânga sunt Claudiu Manda, europarlamentar și lider la Dolj, și Dragoș Benea, de asemenea europarlamentar și președinte al PSD Bacău.

Claudiu Manda (Dolj) / Dragoș Benea (Bacău)

Mișcarea lui Ciolacu a fost una extrem de inteligentă: Manda și Benea sunt lideri tineri, apreciați de electoratul din județele din care vin și, fără îndoială, cu viitor cert în politică.

Un alt lider tânăr pe care Marcel Ciolacu îl scoate la suprafață este Alfred Simonis, unul dintre cei mai tineri deputați din Parlamentul României. Ales parlamentar de Timiș în 2016, Simonis are 35 de ani și a fost numit lider de grup al deputaților PSD.

„Freddy” Simonis este unul dintre colaboratorii apropiați ai lui Marcel Ciolacu în activitatea de la Cameră. Recent, liderul PSD a anunțat că tânărul deputat Simonis a fost numit președinte interimar al PSD Timiș.

Alfred Simonis (Timiș) / Bogdan Cojocaru (lider TSD)

Un alt tânăr care își face loc în noua garnitură de conducere a PSD este deputatul de Iași Bogdan Cojocaru. La 37 de ani neîmpliniți, Cojocaru a fost numit liderul interimar al Tineretului Social Democrat din România, urmând ca alegerile de după Congres să îl confirme în această funcție.

Nici la Buzău Ciolacu nu a adoptat o strategie diferită. Deși se bazează pe doi lideri cu experiență în administrație – președintele CJ, Petre Neagu, și primarul municipiului Buzău, Constantin Toma -, Marcel Ciolacu își ține aproape doi tineri ce aspiră la politica mare.

Este vorba despre vicepreședinții Consiliului Județean Buzău, Romeo Lungu și Adrian Petre.

Dacă Petre conduce „ostilitățile” de ani buni în tot ceea ce înseamnă fotbal județean, fiind președintele AJF, Romeo Lungu este secretarul general al PSD Buzău, personajul-cheie în tot ceea ce înseamnă organizare internă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close