Știrile zilei

Cine va construi tronsonul de autostradă Pietroasele – Buzău

E oficial: lotul 3 al tronsonului Ploiești – Buzău din Autostrada A7 are, în sfârșit, un constructor desemnat. Este vorba despre compania turcă TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S., valoarea contractului fiind de 1,15 miliarde de lei (fără TVA).

Anunțul a fost făcut chiar de către Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor:

După reevaluarea ofertelor și după respingerea contestației de către Curtea de Apel București, CNAIR a desemnat câștigătorul contractului pentru Lotul 3 (Pietroasele-Municipiul Buzău) al Autostrăzii Ploiești – Buzău (secțiune a A7)”, a transmis Sorin Grindeanu.

Foto: facebook.com/Silviu Iordache

Așa se face că, dacă nu vor mai apărea contestații, ultimul lot din cele 13 ale A7, finanțate prin PNRR, va avea în sfârșit un constructor.

Între timp, șeful CNAIR a anunțat că va lua toatea măsurile legale pentru executarea cauțiunii depuse de contestatarul Danlin XXL, pe care îl acuză de întârzierea proiectului.

După semnarea contractului, constructorul turc va avea la dispoziție 1,15 miliarde de lei (fără TVA) și 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe cei 13,9 km.

Pe acest lot urmează să fie construite inclusiv 8 poduri și un pasaj cu lungimea de 1,26 km.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button