Cultură

Ciobanii din Pleșcoi, invidioși pe confratele Artimiță că a ieșit la o cafea cu Elena Udrea

  • ACEST MATERIAL ESTE UN PAMFLET ȘI TREBUIE TRATAT CA ATARE.
Ciobanii din Pleșcoi, localitatea de baștină a Elenei Udrea, sunt făcuți foc pe Artimiță, ciobanul din comuna harghiteană Corbu, care a ieșit la o cafea ciobanul-artimitaalături de consăteanca lor, PEMEPISTA Elena Udrea.

„Cu noi n-a ieșit nici măcar la o sămânță la căminul cultural sau la o bere la bufet, iar pe Artimiță l-a scos la cafea și l-a mai și-nvățat să manevreze tableta..”, ne-a spus indignat un baci din Pleșcoi.

Ciobanii îi reproșează fostului ministru al Dezvoltării că l-a lăudat public pe Artimiță, (“Artimită este un tânăr agricultor dornic să se implice”),  în timp ce ei și localitatea lor au rămas în anonimat, deși fac cei mai buni cârnați de oaie.

„Normal că suntem invidioși pe Artimiță, prețul la oile lui deja au crescut după ce s-a afișat cu doamna Udrea. Îl tot laudă și-l scoate ciobanul-artimita-udreaîn față încât ne temem că toată lumea o să se îngrămădească să cumpere de la el, în timp ce cârnații noștri o să rămână nevânduți”, s-a mai plâns un oier.

Bacii din Pleșcoi au motive serioase să-i poarte pică oierului Artimiță. Acesta s-a înscris deja în Partidul Mișcarea Populară, atras de înfățișarea frumoasei blonde.

  • Un cioban care pare a fi lider de opinie printre oierii din Pleșcoi a declarat că în curând, toată localitatea se va înscrie în PMP, doar-doar o vor convinge pe doamna Udrea să treacă și prin localitatea lor.

„Ne-am gândit să mergem toți la Mișcarea asta Poporală să ne încriem la doamna Elena la partid. Când o să ne vadă pă toți grămadă-n ușa sfatului,  o să ne bage și pă noi în seamă”, a declarat udrea-cioban-245926acesta.

Stocurile de tablete din shopurile buzoiene, aproape epuizate.

După ce au văzut că Artimiță a fermecat-o pe Elena Udrea cu mânuirea tabletei, oierii din Pleșcoi au dat buzna în magazinele de electronice din Buzău, pentru a-și cumpăra câte un iPad de ultimă generație.

„Au dat toți buzna în magazin, unii cu blănuri pe ei, cu căciuli de oaie în cap, alții cu câte un ciomag în mână, de ne-am și speriat!   S-au repezit la standul cu tablete; unii nici nu știau ce cumpără, dar erau tare fericiți! A fost mai ceva ca de Black Friday!”, ne-a declarat managerul unui magazin de electronice.

Oamenii se tem deja de o repetare a scenariului mioritic, în care un baci devine ținta invidiei camarazilor, pe motiv că are oi mai multe, mai mândre și cornute.

 

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close