EducaţieȘtirile zilei

Ciolacu: „Buzăul va fi primul județ din România cu TOATE școlile complet digitalizate”

Buzăul va fi primul județ din România complet digitalizat la nivel școlar, după ce a fost desemnat câștigător în cadrul unui proiect pilot desfășurat de către Ministerul Educației Naționale.

”Îi felicit pe colegii mei din județ pentru munca extraordinară pe care au depus-o pentru ca Buzăul să aibă cel mai bun proiect. A fost o competiție transparentă și onestă între treisprezece județe care îndeplineau condițiile impuse de Ministerul Educației și mă bucur că am reușit să ajungem în etapa finală, alături de Arad și Gorj, și să o câștigăm”, a declarat Vice-premierul Marcel Ciolacu.

Astfel, județul Buzău va beneficia de o finanțare europeană de peste 25 de milioane de euro pentru ca toate unitățile de învățământ să fie dotate cu echipamente IT de ultimă generație.

Este vorba despre tablete pentru elevi, laptopuri pentru profesori, table inteligente, videoproiectoare și ecrane de proiecție, precum și imprimante 3D-ready destinate celor din învățământul profesional. Suplimentar, toate școlile vor beneficia de conectare wireless la internet.

“Este un proiect curajos, orientat atât către copii, pentru a-i ajuta să își crească performanțele școlare cu ajutorul noilor tehnologii, cât și către profesori, care vor avea ocazia să își completeze metodele clasice de predare a materiilor cu module bazate pe educația digitală”, a spus Marcel Ciolacu.

Un alt beneficiu pe termen lung al proiectului va fi acela că va oferi tinerilor din Buzău șanse mai mari pentru a-și găsi un loc de muncă după finalizarea studiilor.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button