Politică Știrile zilei

Ciolacu dă cărțile pe față | Legătura cu Grindeanu și Tudose

Liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, spulberă orice speculație în legătură cu presupusa ruptură dintre el și partid după căderea guvernului Tudose. În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, deputatul Ciolacu a ținut să facă lumină în cazul căderii guvernelor, arătând totodată care este legătura sa cu cei doi ex-prim-miniștri și cu Liviu Dragnea.

Pentru că PSD nu acceptă bicefalii, mai-marii partidului au decis, la jumătatea anului trecut, că premierul Sorin Grindeanu devenise un pol de putere relevant, asta ca să nu zicem periculos. În consecință, prin voința majorității social-democrate, guvernul Grindeanu a fost dizolvat, locul său fiind luat de cabinetul Tudose.

Pentru că și cu acest guvern lucrurile evoluaseră cam în aceeași direcție, partidul a cerut din nou remaniere. Nici măcar strânsa relație de prietenie cu Mihai Tudose nu i-a permis atunci lui Ciolacu să încalce dispoziția partidului. Conform spuselor deputatului buzoian, respectarea relației cu PSD a devenit pentru acesta un modus vivendi, ultimul lucru care i s-ar putea reproșa fiind insubordonarea:

[highlight]„În cazul guvernului Grindeanu, fiind lider de grup, aveam o poziție influentă în interiorul Partidului Social Democrat. Am respectat atunci decizia partidului și o s-o respect în continuare. Totuși, am îmbătrânit în acest partid. Din 1990 și până astăzi, eu nu pot gândi altfel și nu funcționează altfel lucrurile în acest partid. Înainte de a se lua decizia cu guvernul Tudose, Mihai Tudose a spus că va respecta orice hotărâre va lua partidul, nu cum a făcut Sorin Grindeanu. Lucrul de care mă bucur eu după ambele schimbări de guverne este că sunt prieten în continuare și cu Sorin Grindeanu, și cu Mihai Tudose.”[/highlight], a declarat Ciolacu.

  • Înțepături la Teodorovici.

Liderul PSD Buzău a profitat de întâlnirea de astăzi pentru a trece în revistă lucrurile bune întâmplate în mandatul său de președinte al organizației județene, funcție pe care ocupă din septembrie 2015. Ciolacu a scos în evidență faptul că, pentru prima dată în istoria partidului, toți parlamentarii dați de PSD sunt buzoieni, organizația județeană nemaiavând parlamentari „de import”, așa cum se întâmpla înainte.

Indexul acuzator al lui Ciolacu s-a îndreptat astfel către un alt fost președinte al organizației județene, sub conducerea căruia la Buzău erau trimiși de la centru să candideze oameni fără „coledzi”, cum ar spune marele Caragiale. Exemplul liderului PSD a fost, în acest caz, „vrânceanul, buzoianul, actualmente, tulceanul Eugen Teodorovici” (aluzie la actualul ministru de Finanțe, senator trimis de București să candideze în alte județe decât cel de proveniență).

  • Mediator între Primărie și Compania de Apă.

Conferința extraordinară de astăzi a mai relevat rolul de arbitru al lui Ciolacu între ceea ce presa a numit „scandalul interinstituțional Primărie-Compania de Apă”. Președintele PSD Buzău a lăsat să se înțeleagă faptul că organizație județeană este o echipă unită și că, împreună, lideri ei pot depăși orice neînțelegere:

[highlight]„În Consiliul de Administrație al Companiei de Apă deciziile se vor lua în unanimitate. Deciziile se vor lua ori toți cinci ori niciunul. Eu am o singură problemă, ca și cetățean al municipiului Buzău nu pot accepta ca și principiu, ca conducerea Companiei de Apă să angajeze avocați, pe care pe urmă să-i folosească în litigiile pe care le are cu primarul municipiului, avocați pe acre îi plătim noi toți, culema, primarul municipiul fiind acționarul majoritar. E o chestie de principiu și sunt sigură că viitorul Consiliu de Administrație nu va mai accepta așa ceva. Lucrul  care m-a deranjat cel mai mult în toată această perioadă, în atitudinea Companiei de Apă.”[/highlight], a mai spus Ciolacu.

În cadrul conferinței de astăzi, PSD Buzău și-a desemnat delegații la Congresul Extraordinar care va avea loc pe 10 martie, la București. Marcel Ciolacu a precizat că organizația buzoiană va susține și vota măsurile propuse în cadrul congresului. Despre relația sa cu Liviu Dragnea a recunoscut că este una prietenească.

În cadrul congresului de sâmbătă se va discuta despre oportunitatea organizării de alegeri interne și despre modificările aduse statutului. În același timp, Liviu Dragnea ar urma să ceară un vot de reconfirmare în funcția de lider al PSD.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

1 comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */