Politică

Ciolacu dă de pământ cu Florin Cîțu: „Le-ai arătat românilor cât poți fi de neom!”

Președintele PSD, deputatul Marcel Ciolacu, îl taxează dur pe prim-ministrul Florin Cîțu pentru declarațiile din ziua tragediei de la spitalul Matei Balș din capitală.

Într-o postare pe Facebook, liderul social-democraților îi reproșează premierului că i-a mințit pe români spunând, chiar î ziua tragediei, că 95% din banii spitalelor se duc pe salarii și sporuri. Ciolacu îl acuză pe Cîțu că se folosește, meschin și calculat, de efectul mediatic al dramei care a ucis, până acum, șase oameni:

„Cîțule, le-ai arătat românilor cât de neom poți să fii, mințind o țară întreagă aflată în stare de șoc în ziua tragediei de la Balș, că în spitale se cheltuie 95% din bani pe salarii și sporuri! Te-ai folosit, meschin și calculat, de impactul mediatic al dramei pentru a emite o ticăloșie patentată de Băsescu, acum un deceniu: să asmuți categorii de români împotriva altora…
Adevărul este simplu și se află în actele bugetare pe 2020, girate chiar de tine, Florin Cîțu, ca ministru al finanțelor:
⛔ Totalul cheltuielilor de personal din sănătate (salarii plus sporuri) este de SUB 9%! De 10 ori mai puțin decât pretinzi, mitomanule!
⛔ Ai tăiat anul trecut investițiile în spitale, atât de clamate acum de tine, până la un infim 2,5%! Și asta în an de pandemie, când tu și Orban tocați aiurea banii țării pe afaceri de partid gen Unifarm!
⛔ Salariile medicilor, triplate de PSD pentru a stopa exodul acestora, ne țin încă pe ultimul loc în Europa la venituri brute lunare în domeniu.
Să te folosești de morții de la “Matei Balș” pentru a-ți argumenta austeritatea ne arată, Cîțule, că ești expresia cinismului pe care această putere le-o arată românilor, zi de zi! Cu tine, liberalismul ajunge să îngroape umanismul!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: