PoliticăȘtirile zilei

Cîrstea (USR), acuzații dure la adresa primarului: „Gaura de 10 milioane de euro provine din investițiile proaste”

Președintele USR Buzău, Irinel Cîrstea, lansează o serie de acuzații grave la adresa primarului municipiului Buzău, Constantin Toma. 

În cadrul unei postări pe Facebook, Cîrstea încearcă să acrediteze ideea că nu gradul mic de colectare a taxelor în 2020 a împins primăria Buzău pe marginea prăpastiei, ci „investițiile proaste” făcute de primarul Constantin Toma.

În postarea sa, președintele USR Buzău vorbește despre nivelul colectării taxelor în 2020, care, în opinia sa, nu a fost deloc unul dezastruos, așa cum susține șeful de la Palatul Comunal. Fără a prezenta dovezi în acest sens, Cîrstea arată că nivelul de colectare a fost mai mult decât mulțumitor, de 89%, și nu de 50%, așa cum anunțase Toma.

Liderul userist opinează că nu colectarea slabă a banilor a produs acea gaură de 10 milioane de euro în bugetul Primăriei, ci anumite cheltuieli inutile și/sau supraevaluate:

         „Câteva precizări cu privire la situația măririi taxelor și impozitelor locale
Domnul primar spune că toată dezvoltarea orașului ține de aceste măriri de taxe și impozite, iar în cazul în care nu se realizează orașul va fi blocat, nu se vor mai ridica gunoaiele, nu se vor mai planta panseluțe și cireși japonezi.
În anul 2020, veniturile din taxele și impozitele pe proprietate au fost 36.764.416,68 RON (12,9% din totalul veniturilor). Gradul de colectare a fost de 89% și nu cum spune domnul primar de 50%.
Domnul primar spune că din cauza colectării slabe a taxelor și impozitelor ( acum ceva timp se lăuda cu gradul mare de colectare) există o gaură în buget de 10 mil euro. În anul 2020, suma totală prevăzută la venituri din taxe și impozite pe proprietate a fost în valoare de 41.136.000RON, adică 8,5 mil Euro și colectat 7,5 mil Euro. La un calcul simplu diferența este de doar un mil de euro și nu de zece.
Gaura de 10 mil de euro provine din investițiile proaste făcute în cei patru ani de mandat:
– Cel mai scump rond din țară (rondul unde este amplasată locomotiva)
– Cel mai scump Eurovision
– Cele mai scumpe evenimente de Drăgaică și toamna Buzoiană
– Cele mai scumpe revelioane
– Cel mai scump iluminat festiv pe timpul sărbătorilor
– Cea mai scumpă vizită a lui Dragnea în Buzău
– Cel mai scump pasaj subteran inutil. Acum plin de infiltrații nici după 6 luni de la deschidere.
– Cei mai scumpi cireși japonezi și salcâmi
– Cea mai scumpă stație de beton utilizată doar 10% din capacitate
– Cele mai scumpe autobuze casate
-cele mai mari salarii pentru cei mai incompetenți directori
Aici este o gaură mai mare de 10 mil Euro, gaură pe care domnul primar dorește să o acopere tot din banii buzoienilor.
În încheiere, Irinel Cîrstea a salutat inițiativa liberalului Vlad Pufu, care a cerut public Prefecturii anularea deciziei care majorează impozitele în municipiul Buzău: „Este pentru prima dată în ultimii patru ani când PNL Buzău ia inițiativă. Salut ideea colegilor de la PNL de a bloca această mărire de taxe. Aștept numirea noului prefect care, cu siguranță, va da curs acestei inițiative.”

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

  1. Nici nu-i nevoie sa vezi cata ura are in el si nu din faptul ca e domnul Toma, primar, ci mai ales ca face parte din PSD! Nimeni nu mai scoate ochii, guvernului, cu taierile de paduri ilegale si vanzarea a ce a mai ramas de vandut in tara. E normal sa sara la gatul celor din PSD, cat timp e USR-ist! Cat despre restul capuselor… Nici nu mai am cuvinte! O tot dau in bara de o multime de timp si tot cu coada in sus, precum capra raioasa!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button