Știrile zilei

Cititorii întreabă, reporterul răspunde!

O groapă de 2.5 – 3 metri a apărut, ieri, în rondul de la Carrefour, iar șoferii au fost primii care au observat lucrarea și ne-au trimis fotografiile.

Potrivit viceprimarului Ionuț Apostu, municipalitatea se pregătește intens pentru ziua de 20 iulie 2019, atunci când va avea loc o ceremonie importantă la rondul de la Carrefour.

În vom spune, probabil, „Rondul de la avion”, deoarece groapa despre care ne vorbeau șoferii servește tocmai montării unui soclu pentru avionul tip L 39 ZA, ce va fi instalat aici.

Aparatul de zbor va fi adus de la Boboc, localitate în care funcționează unitatea militară și școala de aviație. „Albatrosul” este acum la vopsit, după care va fi adus în Buzău și instalat în rondul de la Carrefour.

Se pare că pe 20 iulie, de Ziua Aviației, la Buzău vor participa oficialități de rang înalt din aparatul central și reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale.

Avionul va deveni, astfel, un simbol al tradiției aviatice de care se bucură Buzăul prin cele două unități de la Boboc. De-a lungul vremii, aici s-au format cei mai buni piloți care au scris istorie în aviație și care au reprezentat România cu cinste.

Până ca Urbis să înceapă lucrările pentru instalarea avionului, în rondul de la Carrefour puteau fi văzute un panou publicitar și decorațiuni de iarnă, în perioada sărbătorilor.

Mai jos, aparatul de zbor care va fi instalat în rond și câteva instantanee cu stadiul lucrărilor:

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: