Consiliul Județean Buzău

Clădire emblematică a Buzăului, redeschisă vizitatorilor

Casa Vergu Mănăilă, una dintre clădirile emblematice ale municipiului Buzău, a fost transformată în locuință tradițională din spațiul buzoian și redată circuitului public. La deschiderea colecției au fost prezente și oficialități locale.

Colecția de etnografie și folclor de pe strada Războieni este una impresionantă. Este vorba despre o întoarcere în timp într-o casă țărănească din secolul XIX și prima parte a secolului XX. Datată încă din secolul al XVIII-lea, Casa Vergu Mănăilă adăpostește astăzi o colecție originală, unele dintre piese fiind donate de către localnici, altele fiind achiziționate de către Muzeul Județean Buzău.

Pentru amenajarea acestei expoziții permanente, conducerea Muzeului a apelat la un cunoscut expert în acest domeniu. Este vorba despre Doina Ciobanu, doctor în istorie, fost director al instituției.

Timp de 10 ani, clădirea cunoscută buzoienilor sub denumirea de Casa Vergu Mănăilă a fost supusă unor ample acțiuni de igienizare și reparații. Specialiștii de la Muzeul Județean spun că imobilul, ridicat în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, este cea mai veche clădire civilă din oraș.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: