AdministrațieȘtirile zilei

Clădire ultramodernă, construită în curtea spitalului

Începe construcția noului UPU. Unitatea de Primiri Urgențe va fi construită cu bani europeni și costa aproximativ 4.5 milioane de euro, contribuția Consiliului Județean fiind una consistentă. Lucrările se vor finaliza în 2022.

Sănătătatea buzoiană e pe mâini bune. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, as emnat astăzi contractul de finanțare pentru extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău. La conferința de presă au participat și directorul ADR Sud-Est, Luminița Mihailov, și managerul SJUB, Claudiu Damian.

Potrivit fișei tehnice a proiectului, noua UPU va fi construită în curtea spitalului, în parcarea de vizavi de actuala unitate de primiri urgențe. Clădirea cu suprafața de peste o mie de metri pătrați se va întinde de la colțul dinspre statuia lui Baștan până în dreptul intrării în UPU Pediatrie.

Clădirea va avea subsol și etaj, urmând a fi legată de corpul spitalului printr-o pasarelă.

Noua investiție se ridică la valoarea de 16.273.564 lei, contribuția publică a Consiliului Județean fiind de aproape 69 de miliarde de lei vechi.

Lucrările ar urma să dureze 41 de luni, clădirea fiind gata în anul 2022. Ea va fi dotată cu aparatură medicală de ultimă generație și va putea trata mai mulți pacienți, reducând timpii de așteptare.

Președintele Consiliului Județean Buzău s-a arătat mulțumit de felul în care decurg lucrurile în cadrul proiectului și le-a mulțumit tuturor colaboratorilor din CJ, care au făcut posibilă concretizarea acestui important vital. Dacă lucrurile merg bine, faza licitației ar trebui să dureze câteva luni, după care vor începe lucrările propriu-zise.

Managerul SJUB, Claudiu Damian, a precizat că are în vedere efectuarea unei analize privind resursele de personal necesare viitoarei Unități de Primiri Urgențe. În prezent, secția duce lipsă de cadre medicale, raportat la număruld e pacienți care se prezintă în UPU (peste 200 pe tură).

În viitor acest lucru nu ar trebui să mai constituie o problemă, avându-se în vedere lărgirea organigramei pentru angajarea de noi cadre medicale.

Pe locul fostei secții UPU se va extinde unitatea de primiri urgențe a secției Pediatrie.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close