CulturăEducaţie

Clubul Copiilor Berca duce frumusețea folclorului buzoian pe scena Festivalului Tinereții din Mangalia

Clubul copiilor “Berca Buzau”, coordonat de profesorul Florentina Popescu, va duce pe scena Festivalului Tineretii din Mangalia, desfasurat in perioada 22 iunie – 5 iulie, frumusetea unica a folclorului buzoian. Spectacolul sustinut de talentatii copii ai cercului de muzica va cuprinde doine, balade si cantece populare de pe Valea Buzaului, preluate din repertoriul unor artisti de renume ai zonei, precum Benone Sinulescu, Viorica Sandu si Nicolae Oprisan.
Cea de-a 11-a editie a Festivalului Tineretii din Mangalia inseamna, pentru membrii Clubului Copiilor Berca Buzau, bucuria de a aduce din nou in fata publicului o reprezentatie unica, in care dragostea pentru folclor, mandria 11540979_1404500053213431_1685484283_napartenentei la plaiurile buzoiene, traditiile zonale si portul popular se impletesc armonios si dau nastere unor trairi speciale in sufletele spectatorilor.
Profesorul coordonator al grupului, Florentina Popescu, se pregateste impreuna cu elevii sai talentati sa reprezinte cu succes comuna Berca si Valea Buzaului, prin cantec si port popular impecabil, in fata unui juriu de exceptie:
Nu mai avem foarte mult timp la dispoziție, asa ca ne pregatim in continuare aproape in fiecare zi, astfel incat pe scena plutitoare de la Mangalia sa convingem juriul și publicul ca Buzaul are tinere talente care merita sa fie ascultate și promovate. Va așteptam la Mangalia, in perioada 22 iunie – 15 iulie, la Fes­tivalul Tineretii, sa ne sus­tinet si pana atunci, sa ne incurajați si in evenimentele ce mai urmeaza să le pregatim!“, transmite  Florentina Popescu.
Talentatii elevi ai cercului de muzica vor interpreta balade, doine, cantece populare reprezentative pentru zona din care provin si isi vor etala costumele populare de o frumusete fara cusur. In cadrul sectiunii de muzica populara, vor evolua pe scena 9 solisti, un duet si grupul vocal “Dragaicutele” cu varste cuprinse intre 7-18 ani iar in cadrul sectiunii de muzica usoara,vor participa 7 solisti cu varste intre 6 – 15 ani.
  • – Despre Clubul Copiilor Berca
Clubul Copiilor Berca – Buzau este format din tineri solisti pasionati de muzica si indrumati de o profesoara ambitioasa, cu ajutorul careia impresioneaza audienta tuturor spectacolelor pe care le sustin in tara.
Infiintat in anul 2008, cercul de muzica coordonat de doamna profesor Florentina Popescu pune pret pe munca, perseverenta si implicare. Grupul artistic mizeaza si pe o relatie buna intre profesor si copii, dar si intre profesor si parintii tinerilor talentati. De altfel, parintii copiilor sunt foarte implicati in activitatea artistica a grupului artistic, fiind ei insisi cu dragoste de folclor, traditii si obiceiuri zonale ce merita cinstite in fata marelui public.
Clubul Copiilor Berca Buzau se mandreste cu o serie intreaga de participari la concursuri nationale, dar si cu numeroasele premii si trofee obtinute de catre solisti si grupul vocal, atat la muzica populara cat si la muzica usoara, obtinute ca o incununare a eforturilor depuse deopotriva de tinerii solisti si de profesorul lor indrumator (Trofeul Festivalului Tineretii-editia a X-a-sectiunea folclor-Alexandra Panaete)

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: