Știrile zilei

Cod galben de ninsori și viscol, în zona de munte a județului Buzău

Zona de munte a județului Buzău se află sub Cod Galben de ninsori și viscol. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod Galben valabilă pentru intervalul 22 ianuarie, ora 17.00 – 24 ianuarie, ora 10.00 și semnalează viscol, ninsori însemnate cantitativ, în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.700 m.

„În intervalul menţionat, în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăşi 80…100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea redusă. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent”, anunţă meteorologii.

De asemenea, o avertizare Cod Galben de ninsori temporar viscolite a fost emisă pentru intervalul 23 ianuarie, ora 10.00 – 24 ianuarie, ora 10.00, pentru jumătatea vestică a Moldovei şi local în Carpaţii Orientali şi Occidentali.

În intervalul menţionat, în jumătatea vestică a Moldovei, local în Carpaţii Orientali şi Occidentali, temporar va ninge viscolit, iar la rafală vor fi viteze în general de 50…70 km/h”, precizează ANM.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: