PoliticăȘtirile zilei

„COD ROȘU” la Casa Albă! Pe cine trimite PSD în coasta prefectului Țiclea

PSD va numi cei doi subprefecți ai județului Buzău, după ce a acceptat ca prima funcție de la „Casa Albă” să le revină partenerilor de la PNL. Astfel, liberalul Țiclea va rămâne prefect, dar va trebui să suporte doi pesediști în instituție: pe ofițerul Gabriel Ilie și pe city-managerul comunei Vernești, Constantin Cristea.

Spunem „să suporte”, deoarece sunt cunoscute animozitățile dintre prefectul PNL și reprezentanții PSD Buzău, înainte de Marea Împăcare din noiembrie. Practic, până mai ieri, să-i împaci pe liberali cu social-democrații buzoieni era echivalentul încercării de a uni apa cu uleiul. Realizarea coaliției de guvernare s-a făcut însă peste capul celor care se credeau buricul pământului pe la Buzău, motiv pentru care unii au fost nevoiți să „înghită broscoiul”.

Potrivit unor surse politice, doi social-democrați vor ocupa funcțiile de subprefect din județul Buzău. Primul este șeful Serviciului Județean Anticorupție Buzău, comisarul-șef Gabriel Ilie, care ar fi primit deja girul colegilor de la Râmnic și aprobarea Bucureștiului.

Comisarul-șef Gabriel Ilie

Ilie urmează să iasă la pensie peste câteva săptămâni, moment din care poate ocupa fără probleme cea de-a doua funcție din Casa Albă.

  • Constantin „Dodo” Cristea, subprefect de Buzău. 

Cel de-al doilea subprefect va fi Constantin Cristea, administratorul public al Primăriei Vernești. El are 34 de ani și este unul dintre favoriții președintelui PSD, Marcel Ciolacu.

Constantin Cristea

După câțiva ani petrecuți în aparatul central, unde a ocupat postul de consilier la cabinetul secretarului de stat din Ministerului Turismului, tânărul Constantin Cristea s-a întors la Vernești, unde a devenit city-manager în primăria condusă de Daniel Năstase.

Cel mai probabil, înscăunarea celor doi se va realiza după Sfântul Ion, dată la care ar urma să fie reluate și celelalte negocieri pentru împărțirea funcțiilor de conducere din instituțiile statului.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: